Масові ракетні обстріли України 16 грудня: біля Вінниці спрацювала ППО

Масові ракетні обстріли України 16 грудня: біля Вінниці спрацювала ППО
Фото ілюстративне, джерело: mil.in.ua
  • Ранок 16 грудня розпочався для українців з повітряної тривоги. Росіяни запустили тактичну авіацію на Каспійському напрямку, а також атакували Україну з Чорного моря. 
  • Повідомляють як про успішну роботу сил ППО в різних областях України, так і про влучання в об’єкти інфраструктури та житлові будинки.
  • Як ситуація на Вінниччині та у Вінниці?

Матеріал оновлюється у хронологічному порядку. Нові подробиці додаємо вище. Щоб переглянути попередню інформацію — гортайте сторінку донизу.

12.14

Прозвучав сигнал «Відбій повітряної тривоги».

11.33

По всій Україні вводять екстрені та аварійні відключення електроенергії. Якщо у вас довго немає світла — приходьте в Пункти Незламності. Там є електрика, мобільний звʼязок та Інтернет, обігрів, гарячі напої та вода. Про це повідомляють в telegram-каналі «Новини Вінниці на 20хвилин».

Відео дня

«Як знайти найближчий Пункт? Треба відкрити мапу на сайті nezlamnist.gov.ua або скористатися telegram-ботом ТУТ», — пишуть в telegram-каналі.

11.04

Уранці 16 грудня російська армія запустила по території України понад 60 ракет, повідомив в етері телемарафону речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

За його словами, випущені з літаків ту-95, х-555, х-101. Також є пуски «Калібрів» з Чорного моря.

«Також маємо пуски ракет с-300», — додав він.

Ігнат додав, що «ворог хотів розосередити увагу ППО».

10.46

Сьогодні варто очікувати більш тривалих відключень у Вінниці та області. 

У зв'язку з прильотами в енергооб'єкти в декількох областях України – по всій країні вводяться екстрені аварійні відключення світла — Офіс Президента.

«Просимо з розумінням ставитися до відключень електроенергії та тимчасових перепадів подачі водо/теплопостачання. ДСНС, електрики та всі служби працюють на місцях попадань», – йдеться у повідомленні Кирила Тимошенка, передають на telegram-каналі Вінницької міської ради.

10.38

Повітряна тривога на Вінниччині все ще триває. За даними сайту alerts.in.ua, минуло вже 2 години 27 хвилин з моменту оголошення небезпеки.

Зберігаємо спокій, не покидаємо укриттів та віримо у ЗСУ.

9.20-10.00

Орієнтовно о 9.20 мешканці Вінниці почули звуки, схожі на вибухи. 

Пізніше, голова Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов повідомив на своїй facebook-сторінці, що «працює ЗСУ».

А за ним розмістив допис голова Вороновицької тергромади Олександр Ковінько з повідомленням, що «працює ППО» (Вороновиця за 26 км від Вінниці - авт.).

Голова облради Вячеслав Соколовий підтвердив роботу ППО на Вінниччині:

«На Вінниччині працює ППО! Не нехтуйте безпекою. Залишайтеся в укриттях до відбою повітряної тривоги. Зберігайте інформаційну тишу!», — написав посадовець.

Що відомо про інші міста та області?

Ракетні удари зранку 16 грудня завдали по Києву, Харкову, Запоріжжю, Кривому Рогу, Полтаві.

Частину ракет збивають сили ППО, частина, на жаль, долітає до своїх цілей. Через це у Полтаві, Кременчуці зараз немає світла; є перебої з електропостачанням у Харкові. Перебої з водопостачанням наразі є у Києві.

Укрзалізниця частково знеструмлена: У Харківський, Кіровоградській, Донецькій та Дніпропетровській областях знеструмлена низка залізничних дільниць через пошкодження енергооб'єкта, поїздки довозять до зупинок резервними тепловозами.

Повітряна тривога ще триває по всій Україні! Зберігаємо спокій, не покидаємо укриттів та віримо у ЗСУ.

 

Читайте також:

Шість пострілів з «Джавеліна» — і всі без промаху. Що говорив про вінничанина президент Америки

Герой України Кaraya вижив після катапультування: пілот розповідає про сім'ю та смерть брата

«Хочуть наблизити перемогу»: маленькі вінничанки на 400 тисяч гривень продали саморобних наліпок

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (127)
  • Оксана Черепащук

    Боже бережи нашу Україну і наших воїнів.
  • Валентина Волинець

    Щиро дякую Вам! Господи спаси Вас та нашу рідну Україну!
  • Надя Швець

    Дякуємо вам,низький уклін.
  • Татьяна Грабар

    Дякуємо, Боже. Дякуємо ППО. Дякуємо ЗСУ. Дай, Боже, нашим захисникам сили, витримки, мужності, терпіння та здоров'я. Захисти їх від пулі та снарядів.

keyboard_arrow_up