Масований удар: в Умані та під Житомиром пролунали вибухи. Є жертви та постраждалі

Масований удар: в Умані та під Житомиром пролунали вибухи. Є жертви та постраждалі
  • Сьогодні вночі російська федерація завдала чергового ракетно-авіаційного удару по Україні, вибухи пролунали у багатьох областях України.
  • Внаслідок російської ракетної атаки в Умані та Житомирської області є постраждалі серед громадянських людей.

Минулої доби противник завдав 7 ракетних, 2 з яких – по мирному місту Умань і 43 авіаційних удари, здійснив 79 обстрілів з реактивних систем залпового вогню за позиціями наших військ і населених пунктів, повідомляє Генштаб. Є постраждалі серед громадянських людей. Імовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України продовжує залишатися високою.

На Вінниччині повітряну тривогу оголошували також.

 

Відео дня

Як повідомляють Повітряні сили ЗСУ, в ніч на 9 червня 2023 року, в період з 22.00 по 04.00, російські окупанти завдали удару по Україні іранськими ударними дронами «Shahed» та крилатими ракетами повітряного базування Х-101/Х-55 по військових об’єктах та об’єктах критичної інфраструктури.

Пуски «шахедів» здійснювались з південного напрямку, крилатих ракет – з району Каспійського моря, із чотирьох стратегічних бомбардувальників Ту-95мс.

Протягом атаки запущено до 16 ударних БпЛА та шість крилатих ракет повітряного базування.

Силами та засобами протиповітряної оборони знищено 4 крилаті ракети Х-101/Х-55, 10 ударних дронів «Shahed-136/131», «Ланцет» та чотири БпЛА оперативно-тактичного рівня («Орлан-10» і «Supercam»).

Також, близько 20.00 години 8 червня, противник завдав ударів з Чорного моря двома ракетами «Калібр» по одному з цивільних об’єктів на Черкащині.

Вибухи в Умані

Ввечері 8 червня по всій території України була оголошена повітряна тривога. Тоді стало відомо про вибухи в Умані.

Голова Черкаської ОВА Ігор Табурець повідомив про два влучання внаслідок ворожого обстрілу. Окупанти завдали ударів по промисловому об’єкту та автомийці. У другому випадку внаслідок влучання виникла пожежа.

За його словами, є восьмеро потерпілих, двоє з них — тяжкі.

Вибухи на Житомирщині

Сьогодні вночі на Житомирщині ППО збили одну ракету. У Звягелі уламки зруйнували один будинок, ще 12 пошкоджено.  

— Внаслідок події одна особа загинула та три особи травмовані, — повідомляє Віталій Бунечко, голова Житомирської ОВА

Ситуація на фронті

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, продовжуються важкі бої. Минулої доби на зазначених ділянках фронту сталося 43 бойові зіткнення.

На зображенні може бути: 2 людини та текст

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямах противник зберігає військову присутність у прикордонних з Україною районах, посилює склад угруповання прикриття кордону за рахунок підрозділів територіальних військ.

Минулої доби ворог завдав авіаційних ударів по населених пунктах Миропілля, Сенне та Северинівка Сумської області.

На Куп’янському напрямку противник завдав авіаційного удару в районі Кислівки.

Артилерійські та мінометні обстріли зазнали Кам’янка, Червоне Перше, Новомлинськ, Дворічна, Кислівка, Табаївка, Берестове Харківської області та Новоселівське Луганської області.

На Лиманському напрямі протягом минулої доби супротивник вів безуспішні наступальні дії в районі Веселого Донецької області.

Артилерійські обстріли зазнали Макіївка, Невське, Білогорівка Луганської області та Верхньокам’янське, Торське, Спірне, Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку противник вів наступальні дії у напрямку населених пунктів Оріхово-Василівка, Іванівське, Ступочки, Біла Гора, успіху не мав.

Завдав авіаційних ударів у районах Білої Гори та Торецька Донецької області. Від ворожого артилерійського обстрілу постраждали Васюківка, Міньківка, Оріхово-Василівка, Григорівка, Богданівка, Іванівське, Ступочки, Олександро-Шультине, Біла Гора, Дружба, Торецьк та Північне Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник зробив невдалі спроби наступу неподалік населених пунктів Північне та Опитуване.

Завдав авіаційних ударів у районі Авдіївки. Здійснив артилерійські обстріли населених пунктів Новокалинове, Авдіївка, Тонечко, Первомайське, Карлівка Донецької області.

На Мар’їнському напрямку наші захисники відбили всі ворожі атаки в районі міста Мар’їнка.

Противник зазнав втрат. Водночас, ворог здійснив артилерійські обстріли в районах Мар’їнки, Перемоги та Новомихайлівки Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаційного удару в районі Великої Новосілки, здійснив обстріл населених пунктів Вугледар, Шахтарське, Золота Нива та Времівка Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямах противник продовжує вести оборонні дії. Завдав авіаційних ударів у районах Новопіль Донецької області; Гуляйполе Запорізької області та Зміївка, Берислав, Козаче Херсонської області. Здійснив артилерійські обстріли населених пунктів Бурлацьке, Зелене Поле, Новосілка, Новопіль, Темирівка Донецької області; Ольгівське, Гуляйполе, Залізничне, Білогір’я та Кам’янське Запорізької області; Берислав, Антонівка, Дніпровське Херсонської області та міста Херсона.

На зображенні може бути: текст «山»

У тимчасово окупованому Криму, зокрема у Сімферополі, спостерігається тенденція замовчування місцевими ЗМІ факту знищення російськими окупантами Каховської ГЕС та наслідків цієї катастрофи.

Відомо, що місцева окупаційна влада стурбована можливою панікою серед населення.

У південно-західній частині тимчасово окупованого Донецька наголошено на знаходженні підрозділу «Ахмат».

Окупанти займаються пограбуванням цивільного населення у згаданому районі міста, а також знімають постановочні відео про ведення бойових дій.

Авіація сил оборони минулої доби завдала 19 ударів по районах зосередження особового складу та 2 – по зенітно-ракетних комплексах противника.

На зображенні може бути: текст

Було знищено 6 ударних та 4 розвідувальні БПЛА різних типів. Підрозділи ракетних військ та артилерії за минулу добу вразили 5 пунктів управління, 6 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, 2 зенітно-ракетні комплекси, 8 артилерійських підрозділів на вогневих позиціях та ще 2 важливі об’єкти противника.

Нам є ким пишатися і за що боротися! Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися!

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.
 

Читайте також:

«Дали зброю — і пішов служити»: історія військового Миколи, який має чотирьох дітей

Не було звістки майже три місяці: з полону повернувся 27-річний Олексій Вагін зі Жмеринки

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    Завжди свіжа та перевірена інформація на нашому Телеграм-каналі 👉 https://t.me/+i-ok5yoWHO0xNTQ6

keyboard_arrow_up