Лікарі пологового №2 хочуть поговорити з депутатами 26 вересня під міськрадою. Запрошують всіх

Лікарі пологового №2 хочуть поговорити з депутатами 26 вересня під міськрадою. Запрошують всіх
  • Про закриття другого пологового вже кілька місяців говорять лікарі, але мовчать депутати.
  • В міськраді міркують про реорганізацію закладу за вимогами медреформи, але все ще вивчається, тож і говорити, кажуть, нема про що.
  • А працівники пологового хочуть розмов, тому прийдуть до депутатів в понеділок.

Лікарі кажуть, що влада хоче закрити пологовий будинок № 2 без обговорень, без перемовин з ініціативною групою колективу, просто по-тихому. Адже місце під закладом чудово підійде під нову багатоповерхівку чи торговий центр. І дуже зручно це робити під час війни.

Тому весь медичний колектив збирається 26 вересня в міську раду поспілкуватися з депутатами. І запрошують небайдужих вінничан підтримати їх ініціативу, про що і написали на сторінці закладу в Фейсбуці.

Відео дня

Раніше, 23 серпня, з’явилася петиція про «Збереження Вінницького міського клінічного пологового будинку №2». Її підтримали 439 людей з 350-ти необхідних. Автором петиції була лікарка Вікторія Ковальчук.

На своїй сторінці у фейсбук Вікторія писала: «У свій час Вінницький міський клінічний пологовий будинок 2 допоміг багатьом сім‘ям стати щасливішими та допомогти в народженні діток. Сьогодні ми звертаємося до вас, шановні друзі, пацієнти та просто підписники, просимо допомогти зберегти наш пологовий будинок від можливої реорганізації/закриття заради надання кваліфікованої медичної допомоги жінкам»...

Мерія розглянула звернення і 5 вересня відповіла на нього. У відповіді зазначили те, що тривають розгляди про розвиток та функціонування закладу.

— На сьогодні проводиться аналіз функціонування закладів спеціалізованої медичної допомоги комунальної власності Вінницької міської територіальної громади, у тому числі і комунального некомерційного підприємства «Вінницький міський клінічний пологовий будинок № 2», та напрацьовуються рекомендації щодо подальшого розвитку системи охорони здоров’я громади у відповідності до вимог, встановлених чинним законодавством України, — відповіли у мерії.

 

Читайте також:

Засуджену за смерть дитини лікарку нарешті затримали. Але чи буде вона сидіти?

Згідно закону № 4142 — вакцинуватися потрібно кожному. Але чи обов’язково?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (13)
  • Натали Буйденко

    А там дійсно працюють "професіонали".Не всі сімї стали там щасливі.Моя кума там втратила здорову дитину.Але це місце тільки для лікарні.
  • Ivan Sobzyk

    Міск раду вже пора розганяти-і то зробити це потрібно в понеділок.
  • Анна Шміляк

    Знову обман.
    Або центри, або викуп
  • Вася Савченко

    Коли вони вже .нажеруця дармоїди на війну їх нехай там покирують

keyboard_arrow_up