Другий пологовий не будуть закривати? У вінницькій мерії відповіли на петицію

Другий пологовий не будуть закривати? У вінницькій мерії відповіли на петицію
  • «Збереження Вінницького міського клінічного пологового будинку №2» — така петиція з'явилася 23 серпня. Її підтримали 439 людей з 350 необхідних.
  • Мерія розглянула звернення та 5 вересня відповіла на нього. Який результат?

Автором петиції є лікарка Вікторія Ковальчук. 

— Просимо зберегти пологовий будинок №2 та трудовий колектив закладу заради надання кваліфікованої медичної допомоги жінкам та немовлятам в комфортних умовах, — цитуємо текст петиції.

На своїй сторінці у фейсбук Вікторія писала: «У свій час Вінницький міський клінічний пологовий будинок 2 допоміг багатьом сім‘ям стати щасливішими та допомогти в народженні діток. Сьогодні ми звертаємося до вас, шановні друзі, пацієнти та просто підписники, просимо допомогти зберегти наш пологовий будинок від можливої реорганізації/закриття заради надання кваліфікованої медичної допомоги жінкам та немовлятам в комфортних умовах»!

Відео дня

Петиція про збереження Вінницького міського клінічного пологового будинку №2 розглянута виконавчими органами Вінницької міської ради. Відповідь опублікували 5 вересня. 

Зазначають, що тривають розгляди про розвиток та функціонування закладу.

— На сьогодні проводиться аналіз функціонування закладів спеціалізованої медичної допомоги комунальної власності Вінницької міської територіальної громади, у тому числі і комунального некомерційного підприємства «Вінницький міський клінічний пологовий будинок №2», та напрацьовуються рекомендації щодо подальшого розвитку системи охорони здоров’я громади у відповідності до вимог, встановлених чинним законодавством України, — відповіли у мерії.

З повним текстом відповіді можна ознайомитися у документі:

Другий пологовий, нагадаємо, знаходиться на вулиці Замостянській.

У 2020 році у закладі оновили гінекологічне відділення. Облаштували операційну, пологові зали, оновили приймальне відділення. Відділення оснастили додатковим медичним обладнанням. Зокрема, це апарат штучної вентиляції легень високого класу, кисневі концентратори, ліжка-трансформери, обладнання для реанімації новонароджених малюків.

Під час епідемій коронавірусу пологовий приймав інфікованих породіль.

 

Читайте також:

Як вимушеним переселенцям отримати медичну допомогу на Вінниччині?

З понеділка антибіотики тільки за рецептом: все, що потрібно знати пацієнту

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • Вадим Горшков

    место у него шикарное, центр, а по качеству услуг закройте лутше 3 роддом
  • Надя Лавріненко

    Ще не хватає одного торгового центру щоб побудувати  і косити бобло а люди це таке створіння що й під плотом родять і виживуть ,аби їм було де гроші дерти в магазинах . Коли нажеруться жах.
  • Ол Са

    А було повідомлення, що його мають закрити? З яких причин?
  • Алла Шестак

    Кому мішав 2 пологовий будинок???

keyboard_arrow_up