Лелека йшов у жалобній ході за загиблим Олександром Луценком. ВІДЕО

Лелека йшов у жалобній ході за загиблим Олександром Луценком. ВІДЕО
  • До небесного легіону приєднався наш земляк солдат Олександр Луценко. Героя 6 жовтня проводили в останню путь. З людьми воїна проводжав і лелека.

Солдат Олександр Луценко служив номером обслуги протитанкового взводу. Він був відданим військовій присязі на вірність українському народу, мужньо виконував свій військовий обов’язок. Але, на жаль, 24 вересня 2023 року в бою за Україну, її свободу і незалежність, загинув внаслідок обстрілів артилерією противника та безпосереднього бойового зіткнення з ворогом в районі н.п. Кисилівка Харківської області.

Чин похорону та церемонія прощання відбулася 6 жовтня в Ямпільській міській територіальній громаді. 

Відео дня

Світлана Наконечна виклала світлини з похорону та підписала їх:

«Побачене сьогодні неосяжним розумом...У жалобній ході та траурній процесії за загиблим захисником України Олександром Луценком з-поміж людей був і... лелека. Виплеканий людськими руками птах віддав і свою останню шану за спільне мирне та вільне небо за яке віддають життя українські воїни».

Згодом Олена Гречанюк виклала відео. Цитуємо також її допис:

«Символ любові до рідної землі — лелека прощався із воїном, який віддав за цю землю життя. Разом з людьми він супроводжував в останню дорогу загиблого захисника України Олександра Луценка  до кладовища в селі Качківка. Птаху врятували цьогоріч місцеві мешканці і тепер «наш лелека», як тут його називають, став рідним для людей, а вони для нього. Як хочеться усім, аби увись злітали лише птахи... Вічна пам'ять полеглим Героям»

Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися! 

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

Трьом військовим з Вінниччини просять присвоїти посмертно звання Героїв України

Росія обстріляла Вінниччину «Шахедами»: працювало ППО, є влучання біля Калинівки

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (14)
  • Tetiana Kesler

    Вічна пам'ять Герою
  • Ольга Троф

    🌻🐝⚘⚘⚘⚘🕊🕊🕊
  • Тетяна Шапельська

    Вічна світла пам'ять! Царство Небесне воїну Олександру! Земний уклін і слава Герою України! Спочивай з Богом дорогий наш мужній Захисник рідної землі, наш Цвіт в світлих райських обителях!
    Сердечні співчуття родині!
    🌹 🌹 🌹 🌹 🌹 🌹 🌹 🌹
  • Гуменчук Надежда

    Душа захисника....

keyboard_arrow_up