Трьом військовим з Вінниччини просять присвоїти посмертно звання Героїв України

Трьом військовим з Вінниччини просять присвоїти посмертно звання Героїв України
  • Щодня ми отримуємо петиції від читачів, які просять присвоїти звання Героя України їхнім загиблим родичам, близьким і друзям. Таких запитів надходить багато.
  • Ось просять підтримати три петиції, які стосуються полеглих військових Максима Гамова, Богдана Соколовського та Станіслава Мартича.
  • Не проходьте повз, давайте гідно вшануємо воїнів, які полягли захищаючи нас від ворога.

Станіслав Мартич

Народився Стас у селі на Вінниччині, з дитинства мріяв стати військовим, не дочекавшись закінчення школи, після восьмого класу вступив до Львівського ліцею імені Героїв Крут. Навчався сумлінно, був нагороджений багатьма грамотами, та медалями.

2015 році — вступив до Одеської Академії сухопутних військ, на кафедрі високомобільні Десантні війська, та розвідки. Достроково випустившись у 2019 році у званні молодшого лейтенанта, та інструктора з повітряно-десантної підготовки, став відразу ж в оборону України в напрямку станиця Луганська, та Сіверський Донецьк

2020 році отримав поранення, потрапивши в шпиталь. Не дочекавшись одруження до кінця, він зразу ж повернувся, до своїх побратимів в оборону. Після чого був нагороджений медаллю Ветеран Війни та орденом Захисника Вітчизни!

Відео дня

На початку повномасштабного вторгнення, зустрів противника в Торецьку потім Долина, Камʼянка та Довгеньке.

11 травня 2022 року Стас героїчно загинув, під час бойового завдання під артилерійським обстрілом в селі Довгеньке. 

Підтримати петицію можна за посиланням.

Богдан Соколовський

Богдан народився 20 червня 2000 року у Вінниці. Був заступником командира взводу № 4, роти № 1, батальйону № 2, полку управління поліції особливого призначення № 2, штурмового полку «Цунамі».

Разом з побратимами боронив цілісність нашої держави поблизу Бахмута, із надлюдською стійкістю та мужністю, утримуючи свої позиції на фронті, стояв до останнього подиху.

У вересня 2023 року загинув, під час виконання бойового завдання.

— Мій брат, Богдан, із честю та гідністю виконав свій обов‘язок громадянина України, патріота, щодо захисту своєї держави. До останньої хвилини життя залишався вірним своїм побратимам, своєму народу та своїй Батьківщині. Ми пишаємось Богданом, не кожен чоловік зможе дивлячись смерті в очі — стояти з побратимами пліч-о-пліч, ціною власного життя — мужньо боротися за свободу своєї країни. У свої такі не великі роки він мав багато планів, які на жаль не встиг втілити в життя. Для всіх рідних він був та залишиться Героєм. Богдану було лише 23 роки…Любив Україну! Боровся за Україну! Загинув заради України! Кажуть, Герої не вмирають, поки ми пам‘ятаємо про них. Шановний пане Президенте, просимо Вас, вшанувати пам‘ять нашого захисника Соколовського Богдана та присвоїти почесне звання «Героя України» (посмертно)», — цитуємо текст звернення.

Підтримати петицію можна за посиланням.

Максим Гамов

Мати захисника Оксана звернулася до Президента з петицією у якій просить присвоєти звання Героя України (посмертно) солдату Максиму Гамову — зенітнику 25 Десантно-штурмової бригади, другого батальйонна військової частини А1126.

Народився Богдан 10 грудня 1994 року. Був спортсменом.

З 10 жовтня 2022 року стояв на захисті нашої Батьківщини. Загинув у серпня 2023.

«Свій військовий шлях розпочав 10 жовтня 2022 року саме у складі 25 ДШБ, вже під час підготовки проявив наполегливість, вміння швидко вчитися та опановувати нові військові спеціальності, не маючи жодного попереднього військового досвіду. Згодом після навчання був направлений разом зі своїми побратимами на схід, а саме у Бахмутський район Донецької області, де були важкі бої за забезпечення оборони України, захисту цілісності нашої держави. Не задовго до загибелі були переведенні в Луганську область, а саме село Новоселівське Сватівського району. Саме там 23 серпня 2023 року був останній вихід на позицію, де Максим разом з побратимом потрапив у поле зору ворожого безпілотника, який скинувши боєприпаси завдав поранення не сумісні з життям. До останнього подиху Максим Гамов (Акробат) був вірним прийнятій присязі, українському народові та Україні. Зарекомендував себе, як відданого і надійного побратима, який завжди допомагав і приходив на допомогу. Він відданий син своєї матері і України, якому назавжди тепер 28. Я пишаюся своїм сином, його мужністю, силою духу. Не кожен зможе дивлячись смерті в очі — стояти з побратимами пліч-о-пліч, не боячись за своє життя, рятуючи інших та мужньо боротися за свободу своєї країни. Гамов Максим Олександрович — справжній Герой, який заслуговує на найвищу державну нагороду — Герой України (посмертно). Вічна пам'ять усьому Небесному війську, Світла пам'ять тобі сину, Наш Герой — Гамов Максим Олександрович (Акробат С300)», — цитуємо текст петиції.

Підтримати петицію можна за посиланням.

Опитування

Чи підписуєте ви петиції, які бачите у соцмережах? Підтримуєте усі звернення, чи тільки ті, що стосуються ваших знайомих? А якщо не залишаєте свій підпис, то з якої причини?

Долучайтеся, будь ласка, до обговорення цієї теми за посиланням. А ми оберемо п'ять відповідей та опублікуємо їх у наступному випуску газети RIA.

 

Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися! 

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

Ворожий безпілотник збили з автоматів. Зенітник на псевдо «Дуб» прикриває небо України

В Агрономічному відкрили пам'ятну дошку на честь полеглого нацгвардійця

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (126)
  • Маша Тименюк

    Підтримую
  • Алла Тарасюк

    Вічна пам'ять Героям! Підтримую
  • Вєра Олійник

    Підтримую
  • Анжела Алешко

    Підтримую

keyboard_arrow_up