Ворожий безпілотник збили з автоматів. Зенітник на псевдо «Дуб» прикриває небо України

Ворожий безпілотник збили з автоматів. Зенітник на псевдо «Дуб» прикриває небо України
  • Зенітник бригади «Червона Калина» Денис розповів про роботу ППО. Військовий з Вінниччини прикривав небо під Києвом та нищив ворожі безпілотники на сході.

За два з половиною роки служби Денис на псевдо «Дуб» пройшов шлях від солдата до молодшого лейтенанта. 

Нині він командир взводу зенітно-артилерійської батареї бригади «Червона калина». Його завдання — організувати роботу установки на бойових завданнях.

«Я повинен підібрати так позиції, щоб вона була захищена заради збереження життя та здоров’я особового складу. І придумати, як змінити позицію. Бо зенітка (ЗУ-23-2) — специфічна установка. Після відпрацювання потрібно змінити позицію, — розповідає Денис. — Немає ніякого бронезахисту, легко накривається, тому треба змінити позицію, й продовжувати бойове чергування».

Відео дня

Розрахунок Дениса відпрацював уже на Вінниччині, Київщині, Луганщині та Донеччин. Прикривали військові об’єкти, піхотинців та техніку. Працюють на причіпній ЗУ-23-2.

«Працює по повітряних цілях, по піхоті, гарно їх косить, проти легкоброньованої техніки, БТР, «беха» ворожа, бліндажі, укриття. Можна накривати, прочісувати території, — каже Дуб. — Виїжджали хлопці, працювали в Спірному, по передньому краю противника, по ворожим позиціям. Вони не очікували цього, бо зенітка — це масивна зброя, яка потужно накриває територію, дуже швидкострільна — від 1600 до 2200 пострілів на хвилину. Для москалів це було неочікувано».

На Луганщині наші оборонці під командуванням Дениса з автоматів збили ворожий безпілотник «Ланцет». Також для оборони неба використовують переносні ракетні комплекси та стрілкову зброю

«Задача була в тому, щоб прикривати штаб нашого підрозділу. Виїхали з ПЗРК та стрілецькою зброєю. Надійшла інформація, працює ворожий БПЛА. Ворог відправив «Ланцет». Висота була метрів 300, до 500-та, не більше. Його було добре видно. І збили ми його з автоматів. Всі були раді».

До речі, у цій же бригаді служить і брат Дениса. Після 24 лютого 2022 вони разом боронять країну.

Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися! 

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

«Материнський біль краяв серце». У Ладижині в останню путь провели визволителя Херсону

Через місяць мало бути весілля. На Вінниччині прощались із 24-річним воїном-Героєм

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up