Куди забрали сходи від кінотеатру «росія» і що буде з цілими плитами?

Куди забрали сходи від кінотеатру «росія» і що буде з цілими плитами?
Позаяк перед кінозалою все ще лишаються декілька десятків гранітних плит-східців. Їх визнали «придатними для використання».
  • Цієї весни вхідна група до закинутого кінотеатру «росія» була ледь не повністю демонтована.
  • У мерії вирішили, що плити аварійні та загрожують пішоходам, які крокують ними, щоб роздивитися будівлю.
  • Вінничани підмічають, що багато гранітних плит були цілими. То куди їх забрали та чи можна буде їх використати повторно?

Під минулим матеріалом про сходи, яких більше немає перед «росією», ми дізналися, що їх демонтували за замовленням виконавчих органів міськради. 

У пресслужбі Вінницької міськради нам розповіли, що вхідна група перед колишнім кінотеатром була в аварійному стані. Ті гранітні плити, що вже були хиткими та могли завалитися — організовано демонтували.

Однак наших читачів цікавило ще й те, куди забрали сходи? І що будуть робити з гранітними плитами, які були забрані, але є вцілілими? Між собою в коментарях ділилися різними версіями.

«Цікаво на чиїй дачі чи садибі появляться ці гранітні блоки, які так швидко та уміло демонтували за непридатністю», — пише читач під ніком Next.

«Дуже дивно, планів ніяких, а граніт швидко розібрали», — відреагувала Альона Довгалюк.

«Кому те лахміття потрібне, коли в «Епіцентрах» сучасна красива плитка ешелонами? Та сама історія, що зі старими плитами на площі перед міськрадою. Підняли зраду!», — пише Юрій Пархомчук.

Зрештою нам вдалося дізнатися відповіді на питання «куди забрали» та «що буде далі зі сходами».

— Так, сходи демонтовані, описані та складовані в одному з приміщень комунальної власності. Їх поки зберігаємо, оскільки ще не визначилися, що робити з ними далі, — розповів журналісту директор департаменту комунального господарства та благоустрою міськради Юрій Семенюк.

Питаємо, чи можна гранітні плити повторно використати? Наприклад, на матеріал для бордюрів.

— У цілому, їх можна буде поставити й назад на місце, перед кінотеатром «росія». Або використати як матеріал для інших виробів, адже це ж довговічний граніт. І в тому, що плити можна буде повторно використати, я впевнений десь на 90%. Але наголошую, що зараз планів щодо цих сходів у нас немає, — відповів Юрій Семенюк.

Раніше, нагадаємо, ми говорили про те, як занепадала «росія» та звідки на будівлі з’явилася вивіска «де» та малюнок червоної половини серця.

 

Читайте також:

Як за 10 мільйонів гривень переробили Меморіал Визволення у Вінниці

Фірма, якій хочуть доручити реконструкцію Батозької у Вінниці, має кримінальний «шлейф»

Що знесуть в лікарні Пирогова – відділення, поліклініку, лабораторію, людей? Ми дізналися

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (27)
  • Люба Гнатюк

    Ха-ха...полежать... полежать...і.  Зникнуть.....
  • Katya Zasadniuk

    "пішоходи,які крокують сходами,щоб роздивитись будівлю",Ви серйозно,на що там дивитись....їду голову опускаю,бо чорна пляма перед центром міста.
  • Анатолий Гордий

    пусть  семенюк  озвучит   количество  плит  и опубликует  фото  и  место  складирования    это  же  не  стратегический   склад  не  так  ли?
  • Ivan Sobzyk

    Знову (ремонт)по Гройсмановський.

keyboard_arrow_up