Крутить педалі до Говерли. Вінничанин планував побувати у Скандинавії, а поїхав у Карпати

Крутить педалі до Говерли. Вінничанин планував побувати у Скандинавії, а поїхав у Карпати
У ці хвилини фанат велоподорожей Володимир Іванов їде на своєму двоколісному до Яремча, щоб звідти добратися до Говерли
  • Володимир Іванов здійснив чотири подорожі на велосипеді по Європі.
  • За чотири роки проїхав понад 30 країн.
  • Нинішнього літа планував добратися до Швеції, Фінляндії, Норвегії.
  • Через карантин відклав поїздку.
  • Однак дома не засидівся — вчора вирушив у мандрівку до Карпат.

— Я ще жодного разу не піднімався на Говерлу, — розповів 20minut.ua Володимир Іванов. — Та й в Карпатах бував мало. А вдома мені не сидиться. Хочеться пізнавати нові місця. Вирішив присвятити поїздку в Карпати з конкретною метою — здійснити сходження на найвищу гору України.

Чоловік сподівається, що знайдеться місце, де можна буде залишити свого двоколісного «коня» на той час, поки підніматиметься вгору.

Крос і велосипед — кожен день

Наше земляк має непогану спортивну підготовку. Кожен день бігає кроси, а потім долає відстані на велосипеді. Крутити педалі може завадити непогода. Але на пробіжку це не впливає — восени, чи взимку, у мороз, чи вітер, не зраджує традиції спортивному бігові.

Відео дня

У свої роки понад десять разів підтягується на турніку.

Стартував від літака на Космонавтів, недалеко від свого будинку

Найбільше, чого не терпить у своєму житті, — це сидіти на дивані перед телевізором.

— У мене батьківська хата залишилася у селі за 60 км від Вінниці, — розповідає Володимир. — Їжджу туди на велосипеді. До веломашини швидко звикаєш. Пересідати на інший транспорт не хочеться, навіть якщо відстань неблизька. Маю на увазі дорогу до села. По місту ні на чому іншому, як на велосипеді, не їжджу.

Завдяки гарній фізичній підготовці сходження на Говерлу для нього не буде складним. Три години приблизно стільки для непідготовленого туриста потрібно, аби добратися до вершини. Це коли йти по довшому маршруту. Є коротший, але там підйом крутіший. Можливо, наш земляк піде саме ним і таким чином зекономить час.

Перша ніч, з 11 на 12 серпня, яку провів у наметі. До речі, під час поїздок по Європі готелями не користується — дорого. Щоразу виручає намет.  

140 днів у дорозі

Починалося все з поїздок по Україні. На своєму двоколісному побував у більшості областей. Відтак спробував підкорити Європу.

Перша поїздка, 2015 рік. У дорозі провів 40 днів. Проїхав шість країн: Польща, Німеччина, Франція, Бельгія, Люксембург, Нідерланди Загальна відстань — 4,5 тис.км.

Невдало вибрав час. Вирушив з Вінниці 15 серпня. Восени у Європі почалися дощі. Значну відстань їхав одягнений у дощовик. На зворотному шляху, коли переїжджав німецько-польський кордон, вночі було два градуси морозу.

Друга поїздка, 2017 рік. На дорогу витратив 45 днів. Виїхав 11 червня  повернувся 7 серпня.  Проїхав 10 країн: Польща, Німеччина, Нідерланди, Бельгія, Франція, Ліхтенштейн, Швейцарія, Австрія, Словаччина, Угорщина Загальна відстань - 6,7 тис.км

Третя поїздка, 2018 рік. Провів у дорозі 58 днів.

Додому повернувся 23 серпня. Проїхав  15 країн: Словаччина, Австрія, Італія, Ватикан, Сан Марино, Словенія, Хорватія, Боснія Герцоговина, Чорногорія, Албанія, Греція, Туреччина, Болгарія, Румунія, Молдова. Загальна відстань — понад 7,5 тис.км.

Четверта поїздка, 2019 рік. Молдова, Румунія, Болгарія, Туреччина, Грузія – понад 4 тис. км.

Хотів би видати книгу — нема грошей

Афіни, Берн, Вршава, Ватикан, Венеція, Відень, Париж, Рим, Софія, Стамбул, Тбілісі... Майже у кожній країні мандрівник заїжджає до столиці, оглядає пам’ятні місця.

Зібрав сотні фотографій, має чимало відеоматеріалу, знятого під час подорожей. Є фото і відео на фоні Ейфелевої вежі і Тріумфальної арки, Брандебурзьких воріт, колізею, собору Святого Петра. Зі світлин комплектував чотири альбоми фотографій.

Володимир зізнається, що хтів би видати книгу спогадів і вражень про свої поїздки. Європа очима велосипедиста — це  ж цікаво, це ж не з вікна автомобіля, чи автобуса розглядати. А скільки пригод мав у дорозі! У складні хвилини

Бачив і відчував ставлення до українця іноземців. Швейцарець подарував вінничанину свій велосипед, бо той уже геть розвалився, німець взяв до себе у будинок переночувати… Як про таке забути? Щоправда, були й неприємні моменти. Про них не хочеться навіть згадувати.

Пан Володимир людина скромна. Випрошувати грошей не вміє. На його думку, така книга більше потрібна не йому особисто. Він має достатньо спогадів!

— Молодь могла б долучитися до вело подорожей, — каже співрозмовник. — Приклад іншої людини завжди надихає, викликає бажання і собі спробувати.

Якщо знається той, хто взявся б підтримати фінансово видання такої книги, прохання написати про це пану Володимиру у Фейсбук або повідомити редакцію.

Поки що він дякує Григорію Петренку, яки пригостив його на дорогу баночкою свіжого меду.

Як і в поїздках по Європі, так і в Україні, вело мандрівник витрачає на все власні кошти. Економить на всьому! Грошей нема, зате є багато вражень. Їх отримує від кожного кілометру дороги.

Побажаймо земляку-відчайдуху щасливої мандрівки й вдалого сходження на Говерлу!


Читайте також:

Фанати трамваїв: швейцарець у Вінниці орендував вагон і годину їздив по місту 

Лавандову олію будуть робити в Ладижині. Запашні квіти завезли на переробку

Кулінарний шедевр у Стодульцях — вареники з ожиною і… лавандою. Чим ще частували на фестивалі? 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up