Копали під кабель, знайшли кістки. Біля нічного клубу «Курсаль» робітники розкопали поховання

Копали під кабель, знайшли кістки. Біля нічного клубу «Курсаль» робітники розкопали поховання
  • В редакцію сайту «20 хвилин» звернулися вінничани, які були дещо шоковані від побаченого сьогодні. В центрі міста копають котлован, а навколо валяються людські рештки.
  • Яку страшну знахідку знайшли електромонтажники?

Ми виїхали на місце події і все побачили на власні очі. В кількох метрах від нічного клубу «Курсаль» та неподалік Книжки бачимо, як із ями чоловік лопатою дістає рештки людських скелетів та складає їх на купу. Виявилося, робітники копали рів для прокладання високовольтної мережі, від Універмагу до лікарні, а знайшли людське поховання. 

Відео дня

— Це не схоже на кладовище, скоріше братська могила, — ділиться враженнями від знахідки електромонтажник Михайло. — На глибині кількох метрів грунт хаотично пересипаний черепами, кістками дітей та дорослих, залишками від кирзових чобіт. Тут не кілька людей покоїться, їх десятки, можливо й сотні. Ми лише почали роботи.

Чоловік розповідає, що працює на дніпропетровську компанію. Про свою знахідку повідомив свого керівника. Той наказав кістки складати, далі їх перепоховають.

— Мій керівник кудись телефонував, питав що робити із знахідкою, — продовжує робітник. — Йому сказали кістки збирати, мають перепоховати. Але я вважаю, що цим має займатися певна організація, а не ми. Але поки нікого не було, представників влади теж. В п'ятницю відкривають оновлений нічний клуб, а тут кістки і черепа…

Центр Вінниці стоїть на цвинтарях

Між знайденим похованням та Книжкою знаходиться радянське бомбосховище, його вентиляційні люки видно в кількох метрах від викопаної ями.

Знахідку виявили також недалеко від Центрального парку. Як відомо, на його території знаходиться одразу чотири колишні поховання — могили жертв «вінницької трагедії» (вінничани — жертви репресій НКВД 1937-1938 років), цвинтар німецьких військових, могили червоноармійців та частина римо-католицького кладовища. Сьогодні, за словами істориків, не має чіткого уявлення того, де проходили в таких цвинтарів кордони.

Також відомо, що і Вінницький універмаг стоїть частково на греко-католицькому кладовищі 18-го століття, а частково — на православному кладовищі першої половини 19-го століття. Перше знаходилося на пагорбі, де сьогодні побудований Універмаг. 

Територія другого поховання — це сьогодні ділянка землі приблизно від території внутрішнього двору Універмагу та далі по Хмельницькому шосе. Німецькі могили Другої світової війни, знищені у повоєнний час, знаходились за церквою Воскресіння Христова в бік вулиці Пирогова. 

Журналісти сайту «20 хвилин» найближчим часом дізнаються і обов'язково розкажуть читачам деталі та продовження цієї історії: що за поховання було знайдено і де перепоховають людські рештки.

 

Читайте також:

«Валяються черепи, зуби і кістки». В Тяжилові зводять будівлю на місці кладовища без перепоховання

В документах міськради старий цвинтар в Тяжилові не значиться. Людські останки не перепоховають?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (62)
  • Сергей Ласавуц

    Это было обычное кладбище.В 80-х его уничтожили и сделали парк.Кладбище было старое и не бедных горожан.Не один раз в газетах того времени писали о вскрытии склепов и украшениях.
  • Sinaida Prusiagniuk

    Гроші важніше бережи боже під суд хто дозволив на забудови
  • Vitaliy Ivasjuk

    То можливо причину смертей мали б встановити науковці і надати в цьому аспекті історичному оцінку, чи будемо далі толочити про дешеву ковбасу, смачний пломбір і квас з пивом з бочки? Червоний терор і далі хочуть замовчувати, ще не всі кати здохли від старості, продовжують жити їхні виродки(діти і онуки), які тягнуть кожних виборів країну в болото.
    А ви українці, нащадки ти що не влізли в вагони  до Сибіру, тих що дивом вижили на баланді з кінського щавлю, ті які зацурали мови своїх пра  і прапрадідів, яких москалили в армії, а давши паспорти селянам домоскалили в містах. Переховуйте кістки без належної уваги і шани, і можливості дати тим  не відмоленим душам трохи спокою, розповівши про їх останні миті життя.
  • Жора

    "Між знайденим похованням та Книжкою знаходиться радянське бомбосховище, його вентиляційні люки видно в кількох метрах від викопаної ями."



    Они сделали больше ночной клуб Курсаль за счет кладбища. Все кости которые были в гробах скинули в одну яму.

    И хозяин Курсаля еще хотел мэром Винницы стать. Пиздец.

keyboard_arrow_up