Кохання, війна, розлука. ТОП-8 потужних останніх треків від українських музикантів

Кохання, війна, розлука. ТОП-8 потужних останніх треків від українських музикантів
  • Розділ «популярне» на youtube постійно поповнюється новими треками від українських виконавців.
  • Останнім часом більшість з робіт про війну. Кожна пісня влучає в серце, бо у всіх нині болить.
  • Підтримуємо та слухаємо рідне. У матеріалі добірка останніх треків від наших музикантів.

Українцям нині варто триматися та не падати духом. Хтось захищає нас на фронті, хтось працює та підтримує економіку. Потрібно рухатися вперед. 

Пропонуємо вам добірку української музики, яка нині є популярною на платформі YouTube.

Цього разу ми зібрали пісні, які випустили наші артисти протягом минулого тижня. У добірці їх вісім, майже усі стосуються війни та кохання.

Відео дня

BRYANGIN & ARKUSH — Таке вперше

«Таке вперше… Цю пісню ми написали разом. Наші думки та відчуття схожі, тому, мабуть, коли ми зустрілися та почали працювати разом, ця робота з’явилася сама собою. Наші дні змушують замислитися та переоцінити своє життя, яке воно було «до», — зазначають артисти.

TINA KAROL — ВІЛЬНІ. НЕСКОРЕНІ

Тіна Кароль випустила кліп на мотиваційну пісню «ВІЛЬНІ. НЕСКОРЕНІ», яка є першим синглом співачки з початку війни.

«Пісня «ВІЛЬНІ. НЕСКОРЕНІ» підіймає ідею звільнення від нав'язаних стереотипів минулого. Наш час настав, ми готові виборювати життя для вільної, непереможної країни та гордо нести свій прапор перемоги. Ця пісня, як мантра спротиву, нерв нескореності, символ неминучих змін!», — говорить Тіна Кароль.

Зйомки кліпу «Вільні. Нескорені» проходили у Кварцовому кар'єрі Харківської області.

KOZAK SYSTEM — Як відгримить війна

Іван Леньо, фронтмен гурту KOZAK SYSTEM: Ця пісня була написана за кілька років до повномасштабного вторгнення. Нам сподобався текст геніального поета Миколи Бровченка, ми написали музику. Можливо, і зараз, коли йде сьомий місяць війни, вона є завчасною: в ній про те, що ця війна от-от обов’язково закінчиться нашою перемогою і всі ми цілі, неушкоджені повернемося до тих, хто нас чекає. Але війна триває. Тому нехай ця пісня буде своєрідним добрим вісником того, що рано чи пізно ми обов’язково повернемося до своїх мам.

alyona alyona — Маріуполь. Хоробрі міста

Через вісім років після звільнення від проросійських бойовиків Маріуполь знову окупований. Сьогодні ми знову боремося за його повернення. Боремося за атмосферне Азовське узбережжя й вихід до набережної через залізничні колії. За маріупольську Вежу, за фестивалі й фонтани. За унікальний храм, оздоблений петриківським розписом. За Драматичний театр, серце Маріуполя, яке сьогодні болить усій Україні. За «Азовсталь» і її оборонців — воїнів-титанів, які мужньо чинили опір окупантам. За кожного маріупольця, що розповідає світові й всіма своїми діями доводить, що Маріуполь — це Україна.

Анна Трінчер & Voloshyn — Лише ти і я

Аня Трінчер: Для кохання завжди є час! Ця пісня для нас з Сашею назавжди залишиться в серцях… вона про нас, наше кохання, про те, з якою ніжністю ми відносимось один до одного,  проте, вона і про кохання в цілому. Я впевнена, що ця робота спроможна відігріти навіть льодяну душу і вселити віру в кохання.  А я вже зовсім скоро стану офіційно дружиною, тому досить і вам відкладати все на потім. Беріть свою кохану, робіть їй пропозицію і в РАЦС, якщо саме так відчуває ваше серце!

alyona alyona & Jerry Heil & Gedz — Viter viie

Альона Альона: Напевно, зараз настав такий час, коли українську народну пісню мають почути скрізь — серед української та європейської молоді. Почувши колись народні наспіви з Буковини, їх неможливо викинути зі своєї голови. Вони пробирають тебе і потрапляють до самого серця. Хотілося в куплеті перевернути сюжет приспіва і показати, що козак лежить не тому, що вбитий — лежить, бо він лише причаївся, поки його накрили спогади про мирне життя, за яке він ще постоїть! Вітер віє, трава шумить — це глибина, переживання, біль та надія на світле майбутнє.

KOLA — Біля серця

— Сьогодні дуже важливо мати в серці любов. До родини, до країни, до коханого, до друзів, до всього, що нас оточує, бо наша любов — це головна наша зброя, — зазначає співачка. — Сьогодні кожен українець носить біля серця кохання, і саме тому ми такі сильні. Звісно, коли ми з Ваньком писали цю пісню, вона була про коханого чоловіка, але сьогодні я розумію, що її сенс набагато глибше. Ми часто не цінуємо те, що маємо сьогодні, а згадуємо минуле чи уявляємо майбутнє. Давайте жити тут і зараз, віддано, сміливо і так, як вміють лише українці, з неймовірним коханням і добром у серці. Вірю, що ця пісня знайде місце у ваших серцях  і залишиться «Біля Серця» надовго.

Настя Балог & POSITIFF — Додому

Трек «Додому» розповідає історію дівчини та хлопця, яких розлучила війна. Вона — за кордоном і віддала б усе, щоб опинитись у рідному місті. Він же захищає домівку, щоб їй було куди повертатися. Обидва мріють про одне й те саме — зустрітися і обійнятись як колись… Там, де колись.

До речі на сайті «20 хвилин» виходить рубрика «Слухай та дивися своє». Ознайомитися з попередніми матеріалами можна за посиланнями:

Верховна Рада, нагадаємо, 19 червня ухвалила законопроєкт №7273-д, який забороняє російську музику в українських медіа та громадському просторі. «За» проголосували 303 депутати. Також парламент ухвалив законопроєкт № 7459, який забороняє імпорт та розповсюдження книг та іншої видавничої продукції з РФ, тимчасово окупованих нею територій України та з Білорусі. Докладніше розповідали тут:

До речі, ще раніше у Тернополі вуличним музикантам заборонили співати російською мовою. Зокрема, у публічних місцях не можна виконувати твори, які провокують розпал ворожнечі на національному, релігійному ґрунті чи мають нецензурний характер, — про це йдеться у рішенні виконкому міської ради. Журналіст 20minut.ua запитав, що думають про це вінницькі виконавці, читайте:

 

Читайте також:

«З нами правда, з нами віра…»: вінницький гурт записав патріотичну пісню про війну

«Ой, у лузі червона калина», — заспівали нацгвардійці на Європейській площі

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up