Дивимося своє. Рекомендуємо ТОП-5 українських серіалів

Дивимося своє. Рекомендуємо ТОП-5 українських серіалів
  • Кількість серіалів українською мовою щороку зростає, і це не може не тішити.
  • Зібрали для вас п'ятірку українських серіалів, які варто переглянути.

«І будуть люди»

Це історична драма. Він складається з 12 серій, і у кожній розповідається про окремого персонажа. Серіал побудований у формі саги і через призму життя звичайних людей показує турбулентні етапи ХХ століття: перша світова війна, революція, прихід радянської влади.

Одна серія триває понад 45 хвилин. 

Відео дня
v class="video-block">

«Спіймати Кайдаша»

Це новітня українська екранізація повісті Нечуя-Левицького «Кайдашева сімʼя». Події там тривають з 2005 по 2014 рік. Гра акторів, музика, сюжет, жарти — тут все на високому рівні. Серіал має чимало прихильників. 

Сюжет повісті залишили майже без змін, але переробили на сучасний лад. Герої фільму справжні, діалоги побудовані так, що ти віриш у зняте. 

«Сага»

Це український драматичний телесеріал. У серіалі «Сага» показано найвизначніші події української історії XX століття: війни, революції, Голодомор, сталінські репресії, окупацію Києва 1941 року, вибух на Чорнобильській АЕС, розпад СРСР, проголошення Незалежності, Помаранчеву революцію та Євромайдан.

«Перші ластівки»

Цей серіал молодіжний. У ньому йдеться про українських школярів. Перший сезон починається з того, що в школу приходить нова учениця. Навчальний рік йде своєю чергою, допоки школу не сколихує самогубство школярки. У ході його розслідування відкривають таємниці дорослих та дітей. Вже також випустили другий сезон серіалу. 

«Століття Якова»

Це історичний мінісеріал, який складається лише з чотирьох серій. Це екранізація однойменного роману Володимира Лиса. У сюжеті йдеться про історію кохання сільського парубка Якова. За своє життя йому довелося пережити чимало, його молодість припала на час польського володарювання на Заході України. 

Читайте також:

Вдруге почали життя з «нуля». Родина переселенців відкрили стоматкабінет у Вінниці

Де збирають або пропонують допомогу? Перевірені оголошення про воєнні потреби Вінниці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (22)
  • Лариса Гайдай

    Звертаюсь до небайдужих українців за допомогою. Ми знаходимось під російскою окупацією з березня місяця в м.Скадовськ, Херсонської обл., та перебуваємо у дуже скрутному становищи разом зї сім'єю, майже без засобів для існування, ліків та продовольства, ми не хочемо залежати від окупантів тому прохаємо вас, хто скільки може допоможіть фінансово, кожна гривня важлива для нашої сім'ї.
    Реквізити:
    ПриватБанк
    4731 1856 3202 7758
    Гайдай Лариса

    Ми будемо вдячні кожному українцю за будь яку підтримку та допомогу. Якщо хочете в особистому листуванні надам всі докази нашого тяжкого становища
    Скадовськ це Україна 🇺🇦
    Херсонщина це Україна
    🇺🇦
  • Ирина Мохарь

    "Кава з кардамоном" ще дуже гарний серіал
  • Наталія Остафійчук

    Століття Якова-рекомендую книгу перечитати .
  • Марина Гусак

    Сага, з 24 хвилини - просто моторошно було дивитися і ловити паралелі із новими ліцами, що теж хотіли владу поміняти і війну закінчити. Та ж сама гопота, що зіграла на класовій ненависті простих людей до багачів. Ще подумала хоч би не сталося зараз великої війни і голодомору... Але ні, видно це закономірність. Популістам вірити - життя своє руйнувати

keyboard_arrow_up