Вдруге почали життя з «нуля». Родина переселенців відкрили стоматкабінет у Вінниці

Вдруге почали життя з «нуля». Родина переселенців відкрили стоматкабінет у Вінниці
Подружжя Олександр та Марина Золотенки вдруге тікають від війни
  • Вперше, що таке «рускій мір» Марина та Олександр Золотенки побачили у Горлівці 2014 року. Вдруге це сталося в Костянтинівці в лютому 2022 року.
  • Подружжя лікарів з Донеччини нині адаптувалися у Вінниці, тут відкрили власний бізнес.

Історію переселенців з Донеччини, як відкрили бізнес у Вінниці, розповіли на сайті Вінницької міської ради. Подружжя Олександр та Марина Золотенки у нашому місті розпочинають своє життя спочатку. Позаду залишились дім, друзі та улюблена справа. Втім, чоловік не нарікає, каже, головне, що вдалося вирватися із пекла. У Вінниці наразі родина лікарів знайшла не лише прихисток, а й можливість започаткувати власний бізнес — пара відкрила стоматологічний кабінет.

«З Вінницею я знайомий вже досить давно, — розповідає Олександр Золотенко. — Саме у Вінниці ми закуповували матеріали для нашої клініки у Костянтинівці. Тому, коли настав час приймати рішення, обрали Вінницю». Що таке ставати на ноги з «нуля» подружжя Золотенків знає не з чуток, адже вже вдруге через війну було змушене залишити рідну домівку. Вперше, що таке «рускій мір» Марина та Олександр побачили у Горлівці 2014 року. Тоді родина поспіхом евакуювалася до Бахмута, а згодом і до Костянтинівки.

«Я пам’ятаю як ми під шквальними обстрілами виїжджала з Горлівки, — каже стоматолог з Донеччини.— Ми взяли лише сумку з особистими речами і маленьке кошеня, яке до нас прибилось. Для нас адаптація проходила досить важко. Пройшло немало часу, поки ми знову повернулись до нормального життя».

Відео дня
Марина та Олександр Золотенки

У Костянтинівці, після важкої адаптації, сім’ї Золотенків вдалось налагодити нове життя. Олександр став директором муніципальної стоматологічної поліклініки та планував розвивати заклад далі. Але 24 лютого війна знову наздогнала подружжя.

«Уже вдруге нам довелось переїздити через війну, — говорить Олександр. — Але тут я вже знав як нам потрібно діяти. Уже була обізнаність того, що нам потрібно робити».

6 квітня Олександр разом зі дружиною, племінницею та з молодим колегою приїхав у Вінницю. Тут вони офіційно зареєструвались як ВПО. Олександр відкрив та облаштував власний стоматологічний кабінет.

У майбутньому Олександр планує, за можливості, розширювати бізнес та надавати робочі місця для відповідальних та хороших фахівців. Також чоловік зазначив, що і по закінченні війни розвиватиме свою справу у Вінниці.

«Я дуже вдячний Вінниці та вінничанам за те, що нас прийняли, — каже Золотенко.— Мені подобається це місто, тому що тут все обдумано, комфортно та красиво. Я з повною впевненість можу сказати, що Вінниця — європейське місто».

 

Читайте також:

«Покращуємо емоційний стан людей». Як переселенки проводять йогу просто неба у Вінниці

До Вінниці переїхали 27 підприємств із зон, де йдуть активні бойові дії

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Читач68

    Я дуже хочу помилятись, але чим більше приїде на Вінниччину людей з Донеччини чи Луганщини, то швидше прийде русскій мір на Вінниччину.

    Росія недарма створює фільтраційні табори та перевіряє всіх. А ми всіх підряд пропускаємо на свою територію, та активно їм допомагаємо, а потім вони понапиваються і розказують, як їм тут зле і як добре там де вони були раніше.

    Скільки вовка не годуй...
  • Ольга Свіріпа

    Молодці,не опустили руки,не дали обставинам зламати себе!!!Це наші українці,борці!!!!Успіхів ВАМ і мирного неба всім нам!!!За якою адресою тепер знаходиться ваш стоматкабінет????

    Читач81 reply Ольга Свіріпа

    Дуже дякуємо за підтримку!) Намагаємося працювати, допомогати людям! Приходьте до нас на лікування за адресою: вул. Трамвайна, 3В ЖК "Авалон 5". 0958725072, 0938725072. Слава Україні!!!

keyboard_arrow_up