«Катаються на педалях та закидають багато сміття» Вінничани ламають підземні смітники

«Катаються на педалях та закидають багато сміття» Вінничани ламають підземні смітники
  • У місті почали будівництво вже третього підземного смітника: баки знаходяться на підземній платформі, а сміття викидають через спеціальні люки.
  • Але комунальники непокояться: їм довелося вже міняти верхню частину підземного смітника на Льва Толстого, яку зламали люди, що неправильно користувалися баками.
  • Чого не варто робити зі смітниками, щоб їх не зламати?

На вулиці Мури будують вже третій підземний майданчик для збору сміття. Він буде автономним: енергію братиме з сонячних батарей. А коли заповниться — сам надсилатиме сигнал працівникам «Ековіну».

Але комунальники непокояться: трапляються випадки неправильного користування підземними баками, через що вже довелося міняти дороге обладнання. У чому проблема, повідомляє телеканал «ВІТА»

Відео дня

Деякі городяни по-варварськи ставляться до нових підземних баків на Замостянській. Про це розповідає вінничанка Діна Іванова.

— То діти катаються на цих педалях, то люди штовхають в середину забагато сміття, — каже жінка. — Я щодня дивлюся, щоб ніхто не поламав ці смітники. Бо мені вони подобаються: немає запаху, зрозуміло куди і яке сміття викидати.

Подібна ситуація і на контейнерному майданчику по вулиці Льва Толстого. Тут комунальникам вже довелося замінити верхню частину баків.

— Ой, тут ламають щоразу, — зі смутком в голосі каже вінничанка Катерина Карпішена. — Люди ніяк не звикнуть добре ставитися до цього. Потрібно, щоб вінничани зрозуміли: це робиться для них, а не для кого-небудь.

У мерії пояснили, що проблема полягає у тому, що городяни нехтують елементарними правилами користування підземними баками: намагаються силою відкрити заблоковані кришки та запхнути набагато більше сміття, аніж здатен прийняти бак.

— Не можна скидати у цей бак листя, зелені відходи, крупногабаритне сміття, — каже директор департаменту комунального господарства Володимир Ніценко. — Не варто вкидати сміття, якщо індикатори на баку світяться «червоним». Це значить, що бак заповнений, кришка заблокована. Після цього підземний контейнерний майданчик надсилає сигнал «Ековіну», що потрібно забрати переповнений контейнер.

Нагадаємо, перший підземний сміттєвий майданчик зробили на вулиці Толстого, ще у 2017 році. На облаштування платформ для трьох баків з «сухим» сміттям і трьох баків з «вологим» витратили 1 мільйон 30 тисяч гривень.

Другий підземний смітник на Замостянській коштував бюджету 1 мільйон 316 тисяч 660 гривень.

Третій підземний смітник, який будують на вулиці Мури, коштує бюджету міста 1 мільйон 311 тисяч гривень.

Водночас, капітальний ремонт наземного сміттєвого майданчика з облаштуванням накриття коштує від 128 до 305 тисяч гривень. Виходить, що в середньому, різниця у ціні між підземним і наземним майданчиком — 6,5 раза.

Опитування

Чи варто встановлювати підземні смітники?

Читайте також:

Фото: скріншоти з сюжету «ВІТА ТБ»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Дональд_К

    селюки и подростки всегда найдут что сломать и изгадить
  • Анонім

    "То дії катаються на цих педалях"
    Посилання на джерело: https://vn.20minut.ua/Podii/katayutsya-na-pedalyah-ta-zakidayut-bagato-smittya-vinnichani-lamayut--10958398.html
    "Закидають багато сміття"  - дивна логіка у пана жургаліста.  Сміття не встигають забирати......? Людині нести сміття до дому?
    Пане Валерій, жодної критики влади? Що робити людині коли вона принесла сміття ? Ваші варіанти......

  • Николай

    Такие контейнеры надо ставить в районах новостроек, где большинство людей заработали на свои квартиры или головой или руками.
    Контейнеры, которые стоят возле домов, где живут потомки пролетариев и колхозников, которым эти квартиры достались на халяву, обречены на уничтожение. То же касается контейнеров, которые стоят возле общежитий, в которых большинство не умеет пользоваться унитазом и урной, не то что подземной мусоркой.

    Саша Черный reply Николай

    ты колян что то не то  выдумал...

    Ник reply Николай

    Написал не колхозник😂😂😂😂
  • Ols Kat

    Звiдки стiльки дебiлiв?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up