Підземний смітник з сонячними батареями зробили на Замостянській

Підземний смітник з сонячними батареями зробили на Замостянській
  • Між вулицями Замостянська і Острозького облаштували сміттєві контейнери під землею. 
  • Сміття викидають через спеціальні люки, які обладнали підсвіткою, що живиться від енергії з сонячних батарей.
  • Перевага — немає смороду від сміття. Недолік — підземний смітник коштує у 6,5 разів дорожче, ніж звичайний

Неподалік від РАГСу, на Замостянській зробили підземний контейнерний майданчик. Його суть в тому, що сміттєві баки знаходяться під землею, а сміття кидають через спеціальні люки.

«Головна перевага підземних сміттєвих систем у тому, що побутові відходи зберігаються під землею і не створюють дискомфорту – немає неприємного запаху, немає негативного враження від перенакопичення відходів. А сама територія виглядає естетично. Окрім того, живлення системи відбувається від сонячних панелей», — пише міський голова Сергій Моргунов.

Відео дня

Сміттєві баки стоять на платформі під землею. А для відгрузки сміття платформу з баками піднімає автоматичний механізм.

 

ПРО ЦІНУ Підземний смітник на Замостянській коштував бюджету 1 мільйон 316 тисяч 660 гривень.

Моргунов написав, що ще один аналогічний підземний смітник роблять на вулиці Мури, в районі будинку №4. Зараз виготовляється конструкція, а з наступного тижня розпочнуться будівельні роботи. На це витратять 1 мільйон 326 тисяч гривень.

Водночас, капітальний ремонт наземного сміттєвого майданчика з облаштуванням накриття коштує від 128 до 305 тисяч гривень. Виходить, що в середньому, різниця у ціні між підземним і наземним майданчиком — 6,5 раза.

Перший підземний сміттєвий майданчик зробили на вулиці Толстого, ще у 2017 році. На облаштування платформ для трьох баків з «сухим» сміттям і трьох баків з «вологим» витратили 1 мільйон 30 тисяч гривень.

Опитування

Чи варто встановлювати підземні смітники?

Нагадаємо, на Театральній поставили електронне табло, на якому буде графік транспорту

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (14)
  • Валентина Трунова.

    Дуже гарний ,це красота,але...красота це не зручність,а якщо  людині потрібно викинути на смітник щось габаритне???
  • Максим Максим

    Ждём когда там внутри найдутся цыгани

    Олексій reply Максим Максим

    Не найдуться, а поселяться.
  • Mykhailo Maksymets

    Покажіть що внизу! На скільки зручно забирати сміття! Чи зайде це в нас!

    Виталий Дужак reply Mykhailo Maksymets

    Валерий Чудновский там дренаж є? Насоси відкачки? Яке завдання сонячних тих маленьких панелей?
  • Pantera Petrovna

    Надовго!?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up