Як приготувати картопляні лежні з капустою? Рецепт від вінничанки Олени Павлової

Як приготувати картопляні лежні з капустою? Рецепт від вінничанки Олени Павлової
  • Вінничанка Олена Павлова, що є гастроексперткою «Подільської кухні», розповіла, як робити картопляні зрази чи, як їх ще звуть, лежні.

«Лежні з капустою. Чому картопляні зрази на Поділлі називають лежнями? То для мене загадка. Можливо через те, що, наївшись їх хочеться лише лежати і тихо зітхати, — написала у фейсбук Олена Павлова. — Бо ситно і смачно, і хочеться ще, та не лізе вже. З грибами і тушеною капустою, з м'ясом або з гречкою, з солоним сиром і кропом, политі сметаною. Зимова страва і прибрано в холодильнику, бо в лежні йде все, що залишилося від вечері».

Павлова до посту додала апетитне фото:

Відео дня

Під дописом багато вінничан написали, що це їх улюблена страва та нещодавно і вони робили лежні. Також у коментарях Ольга Юрченко попросила: «Напиши мені рецепт ! Хочу приготувати. Як з дитинства смак».

І Олена Павлова детально розписала, як готувати цю страву:

«Відварити кілограм картоплі, потовкти, додати сіль, перець, одне яйце і сто грамів борошна. Замісити картопляне тісто. Воно буде рідке, але не бійся.

Окремо приготувати начинку: стушкувати кислу капусту або свіжу з томатною пастою, морквою і цибулею. Одним словом, як любиш і що є під руками. Можна посмажити гриби.

Далі на дошку насипаєш борошно, ложку з гіркою тіста, обвалюєш, робиш пляцок на долоні, як на вареник, тільки товстий. Кладеш ложку без гірки начинки і заліплюєш, як вареник, обвалюєш ще раз в борошні і смажиш по дві хвилини з кожного боку на пательні з олією. Все».

Готуйте на здоров'я та радуйте своїх близьких!

 

Читайте також:

«Робимо ставки, де знову перейдуть дорогу на Соборній». Чому вінничани байдужі до полеглих воїнів?

«Поранені кричать не так від болю, як від травматичного шоку» — лікар повернувся з фронту

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up