Картопляні лежні з капустою: рецепт від Олени Павлової

- Вінничанка Олена Павлова, яка є гастроексперткою «Подільської кухні», розповіла, як робити картопляні зрази чи ще, як їх звуть — лежні.
«Лежні з капустою. Чому картопляні зрази на Поділлі називають лежнями? То для мене загадка. Можливо через те, що, наївшись їх хочеться лише лежати і тихо зітхати, — написала у фейсбук Олена Павлова. — Бо ситно і смачно, і хочеться ще, та не лізе вже. З грибами і тушеною капустою, з м'ясом або з гречкою, з солоним сиром і кропом, политі сметаною. Зимова страва і прибрано в холодильнику, бо в лежні йде все, що залишилося від вечері».
Павлова до посту додала смачне фото:
Під дописом багато вінничан написало, що це їх улюблена страва та нещодавно і вони робили лежні.
Також у коментарях Ольга Юрченко написала:«Напиши мені рецепт ! Хочу приготувати.. як з дитинства смак».
Олена Павлова детально розписала, як готувати цю страву:
«Відварити кілограм картоплі, потовкти, додати сіль, перець, одне яйце і сто грамів борошна.
Замісити картопляне тісто. Воно буде рідке, але не бійся.
Окремо приготувати начинку: стушкувати кислу капусту, або свіжу з томатною пастою, морквою і цибулею. Одним словом, як любиш і що ж під руками. Можна посмажити гриби.
Далі на дошку насипаєш борошно, ложку з гіркою тіста, обвалюєш, робиш пляцок на долоні, як на вареник, тільки товстий. Кладеш ложку без гірки начинки і заліплюєш, як вареник, обвалюєш ще раз в борошні і смажиш по дві хвилини з кожної сторони на пательні з олією. Все».
Готуйте на здоров'я та радуйте своїх близьких!
Читайте також:
Секрети «Подільської кухні»: рецепт, як зварити лютий борщ з варенням
Рецепти парових вареників від «Подільської кухні» та Євгена Клопотенка
Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.
-
Miguel Montanas de luciosЛежні нам готували в школі, але вони були з капустою і після смажки обвалені були в прозорому часниковому розчині. То було казково смачно 👍👍👍👍👍