Секрети «Подільської кухні»: рецепт, як зварити лютий борщ з варенням

- Незвичним рецептом борщу поділилась вінничанка Олена Павлова, яка є гастроексперткою «Подільської кухні».
Лютий борщ — це борщ з цукрового буряка з грибами та вареннячком з сала і яблук, міхєєвськими соусами та забілений кислим молоком.
Рецепт
«Берете буряк, цукровий. Бозна, де ви його візьмете, але борщ буде того вартий. Обираєте, натираєте на крупну терку, в банячок вкладаєте нарізаний пастернак, такими ж невеликими кубиками — корінь селери, барабольку, цибульку. Заливаєте окропом. Додаєте буряк. Окремо зв'язуєте ниткою всю зелепушку, що є вдома - стебла петрушки та кропу, селеру зелену. Півцибулини, якщо велика, або цілу, якщо мала. Потім ви це все витягнете, а смак та аромат залишиться», — йдеться у дописі на сторінці «Подільська кухня».
Коли коренеплоди зваряться — додаєте квашену капусточку, трохи соку з-під неї і далі — що душа бажає.
«Я от передала куті меду, тобто, буряка у борщ, то рятувала його від солодкого смаку соусом з аличі, двома ложками сливового соусу, потім чайною ложкою гострого соусу на кшталт аджики. Потім подивилася на три грибочки, що сумували у холодильнику, то і їх до банячка відправила. А потім згадала за своє вареннячко з сала та яблук, то нам борщ і заправила, бо не люблю робити зажарки», — радить гастрогід.
Якщо немає сметани вдома можна додати кислого молока.
— І вийшов такий трохи дивний, але смачний борщок — солодкий, кислий, гострий і гарячий. А ще салко на хлібчик та часничку зубчик — і все, — ділиться Олена Павлова.
Читайте також:
Як вінничанам через Дію подати заяву на обмін звичайних ламп на LED
«Квітка», «Маруся Чурай» та інші: репертуар театру імені Садовського на лютий
Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.