Як вінничанам через Дію подати заяву на обмін звичайних ламп на LED

Як вінничанам через Дію подати заяву на обмін звичайних ламп на LED
  • Відтепер українці можуть подати заяву щодо обміну лампочок в застосунку Дія. Ви можете обміняти 5 звичайних ламп на 5 LED у найближчому відділенні Укрпошти.

Уряд запустив програму обміну лампочок, щоб знизити навантаження на енергетичну систему країни та скоротити дефіцит електроенергії для користувачів, повідомляє Вінницька ОВА. Це знизить споживання електрики на 7-10% під час пікових навантажень. Зробіть свій внесок у посилення енергетичної безпеки України.

Така заява в Дії гарантуватиме наявність ламп у відділенні.

Як подати заявку на обмін в Дії

Відео дня
v class="video-block">

Для участі в програмі залиште заяву в застосунку Дія:

  • авторизуйтесь в застосунку
  • оберіть «Послуги — Обмін лампочок»
  • вкажіть контактний номер телефону та відділення Укрпошти, у якому бажаєте отримати лампи
  • зазначте тип та кількість світлодіодних ламп, які бажаєте отримати

Ось як через Дію подати заяву на обмін 5 звичайних ламп на 5 LED на Укрпошті - фото 519072

Перші партії ламп надійдуть до обласних центрів (крім тимчасово окупованих), а також до Краматорська, Покровська та Кривого Рогу. До кінця лютого LED-лампи надійдуть в інші населені пункти України.

Обмін для всіх

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль зазначив, що завершення бета-тестування заплановано, орієнтовно, на кінець січня. Потім, у кінці січня — на початку лютого, програму запустять в усіх містах України. А до найменших сіл лампочки мають надійти до кінця лютого. 

Скільки буде ламп загалом? Близько 30 мільйонів світлодіодних ламп профінансує Єврокомісія. П’ять мільйонів діодних ламп передає Франція. Раніше анонсували, що закордонні партнери передадуть Україні близько 50 мільйонів лампочок. Вони дозволять заощадити 1 гігават електроенергії — річний обсяг виробництва однієї української АЕС.

Про конкретні терміни програми поки не йдеться, але, як зазначали в уряді, її планують зробити «достатньо довгою для того, щоб усі громадяни України, які мають бажання замінити лампочки, могли скористатися цією можливістю».

 

Читайте також:

Муніципальна допомога вінничанам: хто зможе отримати 500 гривень:

Обмін ламп у Вінниці діє, але тільки по заявках з «Дії»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (83)
  • Ве Теор

  • Денис Розсоха

    Кращеб програму лояльності для кредитування або розстрочки зробили, для придбання генераторів.
  • Александр Шинкарь

    Замовив через Дію. Сьогодні прийшло повідомлення що можу забрати. Пішов на почти коли не було світла. Бачу якась одні пенсіонери. Подумав що пенсію отримувати. Підійшов до віконця мені сказали що вся черга яку я бачу (людей 10) теж обмінювати лампочки. З'явитися світло понять обмін. Але я не піду більше так як дорогоцінних дві години зі світлом витратити на чергу щоб обміняти лампочки це якось безглуздо як на мене.
  • Таня Дробіт

    В районах і селах ще не працює  такий обмін,це точно.Тільки у великих містах

    Mihail Ryabokon reply Таня Дробіт

    Таня Дробіт халявний сир знаєте де

keyboard_arrow_up