«Інколи й сто кілометрів за день проїжджаю». Лікар зі Жмеринки не носить верхнього одягу

«Інколи й сто кілометрів за день проїжджаю». Лікар зі Жмеринки не носить верхнього одягу
— Призвичаюватися до холоду треба поступово, — каже Анатолій Кондратюк. — Наш організм не любить стресів (Фото з сайту ЖмеринкаCity)
  • Чи можна звикнути до холоду? Як це робити? Досвідом ділиться лікар Анатолій Кондратюк.
  • «Шуба не рятує від хвороби», — каже він. Що радить лікар іншим для здоров'я? 

Не так давно на нашому сайті 20minut.ua писали про «крижаного» чоловіка з Вінниці Андрія Козака. 41-річний вінничанин обходиться без зимового одягу. До того ж, багато ходить пішки. У місті не користується транспортом.

У Жмеринці теж є такий чоловік. Щоправда, старший від вінничанина. Це 68-річний Анатолій Кондратюк, лікар Жмеринської станції екстреної допомоги. Про нього розповіла на сайті ЖмеринкаCity редактор Яна Сладковська.

Шуба не рятує від хвороб

У ці дні найтепліший одяг у пана Анатолія — спортивний костюм. На голові блайзер, взутий у берци. Каже, це його звична форма.

Відео дня

За словами медика, шуби не рятують від хвороб.

— Не скажу, що більше хворію, ніж ті, хто закутується у теплий одяг, —  розповідає Анатолій Кондратюк. — Шуба не рятує від хвороб.

Він уточнює, що не належить до «моржів», які взимку купаються в ополонці. І каже, щоб взимку виходити на вулицю без теплого одягу, до цього треба готуватися.

У пана Анатолія все починалося з того, що восени не одягався тепліше, ніж влітку. Навіть коли повіяло холодним вітерцем, не поспішав змінювати одяг. Йому було комфортно в літньому вбранні. Але не одразу.

— Перші дні почувався, що трохи мерзну, — каже він. — Спробував пересилити холод. Через пару днів відчув, що організм звик до переходу на іншу температуру повітря. З настанням зими одягнув спортивний костюм. Під низом футболка.

Анатолій Кондратюк звертає увагу на важливу деталь. Той, хто спробує наслідувати його приклад, має подбати, аби не було різкого переходу від тепла до холоду. Готуватися треба ще з літа. Загартовувати себе процедурами обливання холодною водою, чи робити контрастний душ. Після такої підготовки можна починати звикати до холодної пори, не кутаючись у теплий одяг.

Рекорд на двоколісному

Ще одне захоплення в лікаря Кондратюка — велосипед. З дому до роботи відстань чотири кілометри. Переважно долає її на велосипеді. Навіть у ці дні, коли трохи підсипало снігу, все одно крутить педалі. У веломашини гарні шини, можна і по снігу їхати.

На думку лікаря, рух для старшої людини — найкращий засіб для профілактики будь-яких захворювань, а для молоді це гарний засіб зміцнити здоров’я. Дві подорожі на далекі відстані він зробив після своїх двох днів народження. Влаштував такі собі незвичні подарунки.

— Одного разу спробував здолати сто кілометрів, — розповідає пан Анатолій. — Проїхав 80. Трохи не дотягнув. Наступного разу підкорив «сотку».

Без двоколісного друга не уявляє свого життя. Людина до багато-чого звикає. Він звик до велосипеда. Не може не крутити педалі.

У будь-якій справі важливий перший крок. Найскладніше, як мовиться, вийти із зони комфорту, відірватися від дивана. Кондратюку це вдалося. Те само зробити може кожен. Потрібне бажання.

У молоді роки у пана Анатолія було інше захоплення. Теж пов’язане з рухом. Грав у футбол. Коли навчався у Вінниці, входив до складу команди «Авангард», у Жмеринці виступав за «Локомотив», «Сектор».

Кондратюк бажає усім здоров’я. Наголошує, що кожен з нас сам має подбати про нього. Лікарі лікують хвороби, а здоров’я здобувається самостійно.

 

Читайте також:

Було-стало. Вісім фото про те, як змінився центр Вінниці за десятки років

Вінницькі студенти 100 років тому. Чому вчилися та як відпочивали?

Водоканал повідомив про відключення. Кому варто запастися водою?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (20)
  • Сергій Порохін

    веліком теж гасаю але взимку пару раз падав то не дуже потім хочеться сідати-прийде сезон тоді да-молодець лікар
  • Іринка Александрова

    Хто хоче збільшити свій дохід в 5 раз більше заходь у групу 👇👇👇
    https://t.me/joinchat/G9Wk4AcvFWYNTFOa

  • Олеся Якименко

    Я знаю цього чоловіка. Від спілкування з ним вже починаєш видужувати без ліків. Дай вам, Боже, здоров'я
  • Катерина Лящук

    Вернулися десь приблизно в 18 століття, а може і ще дальше - ну просто у нас земські лікарі. Пам'ятаєте з літератури тих часів. Правда вони часто їздили на бричках , а не зимою велосипедом. В таких умовах одяг зовсім лишній. Сумно.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up