Хто обрізає дерева? На 600-річчя сухі каштани можуть звалитися на авто і людей

Хто обрізає дерева? На 600-річчя сухі каштани можуть звалитися на авто і людей
Вінничанин Сергій скаржиться, що в мерії не реагують на його заяву. У департаменту житлового господарства пояснили, що обрізка буде, але не одразу, як того хоче заявник
  • Жителі подвір’я біля будинку на 600-річчя, 46 скаржаться, що міська влада не хоче зрізати їм старі каштани. 
  • Сухе гілля може звалитися як на машини, так і на людей. Неподалік дитячий майданчик.
  • У мерії на це відповіли, що обрізка цих дерев буде, але швидко цього зробити не можуть. 
  • І ще ми склали поради, що робити, аби обрізати дерево безкоштовно, і як варто діяти, щоб дерево захистити від порубки.

— Я вже довгий час переписуюсь з департаментом житлового господарства, щоб нам зрізали два сухих каштани. Поки отримую тільки «відписки», — скаржиться вінничанин Сергій.

Три каштани, про які говорить вінничанин, знаходяться між будинками на 600-річчя, 46 і Келецька, 60. Один, по центру, має листя і візуально «живий». Інші два дерева — оголені стовбури з сухим гіллям.

Відео дня

Під деревами стоїть гараж, а ще й чимало автомобілів, які можуть постраждати під час буревію.

— Комісія при міськраді їх оглядала. Приходили до нас, фотографували ці дерева, визнали їх аварійними. І сказали, що невдовзі приїдуть й зріжуть два старих каштани. Але віз й нині там, на жаль, — говорить скаржник.

Зателефонували до департаменту житлового господарства, щоб дізнатися в чому причина відтермінування обрізки дерев. Керівник департаменту Роман Фурман відповів, що запланований термін на виконання цієї роботи ще не вичерпаний.

— Ми пояснювали заявнику, що роботи зроблять до кінця четвертого кварталу цього року. Людина хоче, щоб це зробили в авральному темпі, бо у нього там стоїть гараж, — говорить Фурман. — Потреба в обрізці дерев більша, ніж наші можливості. Тому є черга на виконання цих робіт. Однак, наголошую, до кінця четвертого кварталу аварійні дерева між будинками на 600-річчя, 46 і Келецька, 60 зріжуть. Потрібно зачекати.

Куди звертатися, щоб зрізали дерева

Раніше розробили алгоритм куди звертатися у Вінниці, щоб безкоштовно зрізали дерева:

Якщо бажаєте скористатися послугами приватних компаній, які роблять обрізку/зруб дерев за гроші, тоді треба взяти дозвіл на це у міського департаменту житлового господарства. Водночас обрізка, видалення дерев у приватному секторі виконується тільки за кошти власників житла.

Як захистити дерево від обрізки

Однак часто жителі багатоповерхівок виступають за те, щоб дерева на їхньому подвір’ї не зрізали. І коли приїжджають комунальники скаржаться журналістам, що «дерева зрізають незаконно». Як в такому випадку зупинити порубку? 

  1. У підрядника робіт має бути дозвіл на обрізку чи видалення дерева та акт обстеження. Якщо такого немає чи людина відмовляється його надати на вимогу мешканців дому — викликайте поліцію, аби зупинити роботи.
  2. Якщо документи в порядку, але більшість жителів дому (не менше 50%) проти, тоді роботи по обрізці / видаленню дерев можуть призупинити. Співробітники департаменту житлового господарства проводять спільні збори мешканців, аби дізнатися їхню позицію щодо дерев.
  3. Позитивне рішення спільних зборів означає видалення / обрізку гілля у дерева.
  4. Негативне рішення спільних зборів — дерево мають залишити «у спокої». Але, якщо дерево, наприклад, коситься чи валиться з нього гілля, то мешканці мають взяти відповідальність за дерево і можливу заподіяну шкоду на себе, зазначав керівник департаменту житлового господарства Роман Фурман.

Раніше, нагадаємо, склали алгоритм як контролювати ті роботи, що у будинку виконує ЖЕК.

 

Читайте також:

«Потрібно 10-12 годин, щоб зійшла вода». На Космонавтів підтоплює будинок

Конфлікт сусідів на Порика. Через зрубані дерева пенсіонер збирається йти до суду

На 17 тисяч покарали жінку, бо «розширила» балкон

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • NY

    Деревья хорошо рубаются вдоль на Немировском шосе. Там помню когда-то такие дубы были по 60+ лет...Все вырубали и сейчас продолжают.
  • Nord Kirsten

    Это все звучит и читается смешно, если бы не было все настолько прискорбно. Вырубка и обрезание деревьев это многомиллионный бизнес, на котором один только начальник соответствующего департамента в Виннице заработал уже не один десяток миллионов гривен. Поэтому свои грязные рыла совать в чужой заработок быдлу простому нельзя. Алгоритмы про заявления и комиссии - это вообще смех. У нас во дворе на 600-летия  вечером позвонили в службу, а утром приехали ребята, все вырезали и даже убрали за собой, а бумажками занимаются пусть те, у кого есть на это время.
  • Юрий

    Дибилизм . О це лучший мер Украини.Розвив баранив пока дити не пострадали.як на тяжилови 🌲 дерево уполо на девочку.Никого не посадили в тюрьму,Скотт....
  • Алекс

    А где каштаны
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up