Хмарочоси замість «Росії». Нова концепція як змінити колишній кінозал

Хмарочоси замість «Росії». Нова концепція як змінити колишній кінозал
  • У мережі з’явилася нова ідея щодо забудови території колишнього кінотеатру «Росія», який знаходиться на Соборній
  • Архітектори з української компанії «AVG» пропонують звести там скляні висотки
  • У них буде житлові секції, офіси та розважальні центри. Як вінничани ставляться до такої ідеї?

У спільноті порталу «Urban/Міський журнал» з’явилася візуалізація забудови території колишнього кінотеатру на Соборній. У ній архітектори з компанії «AVG» пропонують звести на місці «Росії» хмарочоси зі скла та бетону.

«У презентації автори вказують, що тут можуть розміститися житло, офіси та розважальні заклади», — йдеться у дописі.

Як ставляться до цього вінничани. Більшість відгуків у коментарях до допису: це критика.

Відео дня

«Поверховість не витримана. Ще один «Укртелеком». Чергова гра на недалеку публіку. Сам проект може й непоганий, але на жаль на сьогодні мало хто вміє підходити до проектування комплексно без крайнощів», — вважає вінницький архітектор Роман Слободинський.

«Збережіть цілісність центру. Кінотеатр і площу потрібно реконструвати але не за рахунок забудови вільного простору», — додає вінничанка Анжела Безкревна.

І це вже не перший проект від студії «AVG» як змінити колишній кінозал. До цього вони викладали проект забудови цієї площини шестиповерховим бізнес-центром з прогулянковими зонами та скверами.

А нещодавно, вінницькі архітектори запропонували зробити з «Росії» — «Дім європейських культур».

У той же час, конкретних намірів міської влади щодо забудови/реконструкції кінозалу немає.

«Будівля кінотеатру «Росія» у комунальній власності. Здається в оренду ТОВ «ІНТЕХДОКСЕРВІС». Загальний стан — задовільний. Видатків не реконструкцію  — не передбачено», — так відповідали у мерії минулоріч.

За даними системи YouControl, товариством «ІНТЕХДОКСЕРВІС» керує Олександр Бартьянов, що займається… передачею в оренду нерухомості.
Крім того, пан Бартьянов керує компанією «Дари Поділля», яка має основний вид діяльності — вирощування винограду.

Історія кінозалу

Кінотеатр на 1200 (!) місць був збудований ще в 60-х роках минулого століття. Аби потрапити на вечірній сеанс, глядачі купували квитки ще вранці. Але зараз він справляє жахливе враження: побиті вікна, дірки в стінах.

Хоча в приміщенні все ж «жевріє» життя: на першому поверсі є магазин із товарами для утеплення та інших енергоефективних заходів. А з іншого боку працює ресторан «Підкова».

У 2014 році «Росію» хотіли відновити власними силами громадські діячі. І навіть влітку 2015 року провели тут виставку «Над Богом». Але розмови про те, що робити із «Росією» — арт-галерею, кінотеатр, Експоцентр чи просто змінити назву — поки що залишаються розмовами. Величезний кінотеатр понад 20 років тільки обростає новими графіті.

Опитування

Що треба робити з центром Вінниці?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (18)
  • Виктор Гаврилюк

    Я ещё год назад жене говорил что там нужно построить 2 30-ти этажки, как в Днепре например, можно и красивее
  • Alex Sabotik

    Не судите сильно, но я уже хочу себе там квартиру, чтобы минимум на 20 этаже.
  • Kazimir

    Учитывая месторасположение там должно быть что-то типа развлекательно-отдыхательное, ну и общественный туалет конечно куда же без него.
  • Александр Балаганов

    КАКОМУ ЛЕШЕМУ ДАЖЕ МЫСЛЬ В ГОЛОВУ ПРИШЛА ЛЕЗТЬ В ИСТОРИЧЕСКИЙ РАЙОН ГОРОДА И НАВОДИТЬ ТАМ СВОИ ПОРЯДКИ.ВИДНО МОРГУНОВУ ПОРА ОСТАВИТЬ В ПОКОЕ МЕРИЮ И ИДТИ ЗАВЕДОВАТЬ БАЗАРОМ..

    З.А.Глядач reply Александр Балаганов

    А чим вам не подобається базар,що ви пропонуєте поставити на нього г-на М.?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди Від читача 14:18 Маленьким вінничанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up