Фронтмен гурту The Hypnotunez прокоментував скандальний фінал нацвідбору на Євробачення

Фронтмен гурту The Hypnotunez прокоментував скандальний фінал нацвідбору на Євробачення

Соліст вінницького гурту The Hypnotunez Гера Луїдзе розповів як ставиться до того, що відбулося на національному відборі на Євробачення.

Гурт The Hypnotunez цього року брав участь у першому півфіналі нацвідбору на пісенний конкурс Євробачення. Щоправда, хлопці не пройшли у фінал.

Фронтмен гурту поділився власними враженнями від конфлікту переможниці нацвідбору MARUV та Національної телекомпанії України:

– Деякі артисти доволі неоднозначно висловлюються щодо півострову Крим, українського півострову Крим. Інші артисти не соромляться давати гастролі у Російській Федерації. І це враховуючи те, що це музиканти, які хочуть та мають представляти Україну у всій Європі. Це неприпустимо, – говорить музикант.

Відео дня

Нагадаємо, що співачка MARUV (Анна Корсун) виборола перше місце у фіналі нацвідбору на конкурс Євробачення. Проте до виконавиці  виникли питання стосовно її гастрольної діяльності у Росії. Після перемоги MARUV повинна була підписати договір, у якому одним із пунктів була відмова від концертів у країні-агресорі. На цю умову співачка безумовно погоджувалася, про що неодноразово писала на свой сторінці в Інстаграм.

Та були й інші складові, які змусили MARUV відмовитися представляти Україну на Євробаченні.

– Відмова від концертів у Росії не була принциповою. Основні розбіжності викликали інші пункти договору, які, у випадку підписання, стануть для мене кабальними. Я – громадянка України, сплачую податки та щиро люблю свою країну. Але не готова виступати з лозунгами, перевторюючи свою участь у конкурсі на промо-акції наших політиків, – написала у своєму акаунті в Інстаграм співачка.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Сегодня наша встреча с НТКУ длилась около семи часов, в результате которой, мы так и не пришли к соглашению двух сторон. За несколько часов до жеребьевки меня попросили участвовать в Национальном отборе на «Евровидение – 2019». Я согласилась и выиграла, и с большой гордостью готова была представлять свою родную страну - Украину на международной песенной арене. Как ранее я говорила, отказ от концертов в России не был для нас принципиальным. Основные разногласия вызвали другие пункты договора, которые, если я подпишу, становятся для меня кабальными. Я - гражданка Украины, плачу налоги и искренне люблю Украину. Но не готова выступать с лозунгами, превращая свое пребывание на конкурсе в промо-акции наших политиков. Я - музыкант, а не бита на политической арене. Я искренне благодарю и ценю каждого, кто в меня верил и голосовал. И прошу вас принять этот факт и не идти на конфронтацию. Это данность сегодняшнего дня. Я хочу дарить свое творчество без цензуры. Завтра я проснусь с новыми силами - побеждать и популяризировать свою музыку в мире.

Публикация от MARUV (@maruvofficial) 25 Фев 2019 в 8:56 PST

 

Є ще один нюанс – права на пісню «Siren song» належать компанії Warner Music Russia. Це значить, що усі ліцензійні платежі після виконання цієї пісні надходили до Росії. На це співачка заявила, що організаторам було відомо кому належить авторське право.

Ця ситуація змусила українців розділитися на два табори: ті, хто підтримує MARUV та ті, хто відверто проти її участі. Прихильники навіть створили петицію, яка адресована Європейській мовній спілці із проханням допустити MARUV до участі у конкурсі в Ізраїлі. До речі, співачку запросили до участі у відборі після того, як інша виконавиця – Тетяна Решетняк відмовилася від цьогорічного відбору. Власне, ситуація склалася таким чином, що Національна телекомпанія України ініціювала участь MARUV у відборі і тільки після її перемоги почала з'ясовувати подробиці творчих шляхів співачки.

Але факт залишається фактом – Україна ще немає свого представника на Євробачення. Обирати нового учасника будуть із тих, хто опинився у фіналі: ANNA MARIA, Freedom Jazz, KAZKA. Brunettes Shoot Blondes та YUKO.

А кого із представників ви хотіли б бачити цього року на сцені Євробачення від України?

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (23)
  • Лана

    Цікава в нас країна: Порошенку можна розвивати свій бізнес в країні-агресорі, а співакам і артистам гастролювати  - ні. Тобто це якась монополізація шляхів збагачення!
  • Dim Vin

    "Або труси надіньте обо хрестик зніміть"©
  • Irina Agne

    Этот конкурс точно не имеет никакого отношения к искусству. Кому оно интересно смотреть?
  • Татьяна Селезнева

    Притула с Джамалой
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up