Фермер з Вінниччини продаватиме ягоди європейцям. Вони припали до смаку консулу з Бельгії

Фермер з Вінниччини продаватиме ягоди європейцям. Вони припали до смаку консулу з Бельгії
Бельгієць Кріс Бекерс (ліворуч) особисто оцінив якість ягід, вирощених фермером Євгенієм Черепановим
  • Фермерське господарство села Стрільчинці Немирівського району поставлятиме ягідну продукцію у Бельгію.
  • Співпраці господарства із зарубіжними партнерами сприяли дипломати.
  • Один з них — Кріс Бекерс — побував у селі, переконався, з ким будуть працювати бельгійці.
  • Що ще показали гостю та яке з бельгійських міст подасть руку дружби Немирову?

Нашим фермерам непросто виходити на європейські ринки. Господарству зі Стрільчинець, яке очолює Євгеній Черепанов, допомагає це зробити, зокрема, Почесний Консул нашої держави у бельгійській провінції Лімбург Кріс Бекерс.

Два роки тому підприємець Бекерс став Почесним Консулом нашої держави. 

Відео дня

Він має тісні контакти з партнерами з нашої держави. Відколи почав виконувати консульську місію, уже два рази побував у нашій області.

У лютому нинішнього року зустрічався з керівництвом області в облдержадміністрації. Тепер приїхав у Стрільчинці.

Чим так привабив наш регіон іноземного підприємця?

Ягоди смачні, бо гарні ґрунти

Під час зустрічі в ОДА гість говорив, що добре вивчив аграрні можливості нашого регіону. Вони значні.

Він знає, що у нас багаті чорноземи. На таких ґрунтах не може рости погана продукція. Особливо, якщо говорити про ягоди.

Їх вирощують, зокрема, у Стрільчинцях. Про технологію вирощування і врожай, який отримали у нинішньому році, гостю розповів Євгеній Черепанов.

Консулу з Бельгії припали до смаку подільські ягоди. У цьому він переконався особисто, коли приїжджав у Стрільчинці. Дав гарну оцінку плантаціям ягідників. Особисто розмовляв з людьми, які трудяться на полі. Похвалив керівника господарства за його вміння чітко організувати роботу. Це дало можливість виростити гарний урожай.

Як було не показати гостю село, місцевість над Бугом. Було видно, що його вразила довколишня красота. Не приховував захоплення Бугом із зеленими деревами на берегах річки.

У свіжому і замороженому вигляді

Як розповіли в селі, бельгієць сподобався їм своєю простотою у спілкуванні. Говорив щиро, відверто.

Крім ягід, не міг не спробувати українського борщу за немирівським рецептом. Наш борщ хвалять у будь-якому кінці світу. Бельгійцю теж припав до смаку. Для нього це, щоправда, така страва не дивина. Не раз уже бував в Україні. Але в кожної господині борщ смачний по-своєму.

Стосовно домовленостей, то бельгійці готові брати ягоди як у свіжому, так і замороженому вигляді.

Немирів матиме побратима у Бельгії

Бельгієць має вирішити ще одне питання. Немирівчани висловили бажання укласти угоду на побратимські стосунки з одним з міст Бельгій.

Дипломат має допомогти в налагодженні таких контактів. І невдовзі повідомить, яке саме з бельгійських міст подасть руку дружби Немирову.

До речі, не можна не згадати про Надзвичайного і Повноважного посла України у Бельгії. Це — Микола Точицький (на знімку крайній праворуч).

Він наш земляк, народився і виріс у Калинівці. Він представляв Кріса Бекерса у ролі Почесного Консула. Можливо, саме Точицький був тим, від кого бельгієць дізнався про нашу область. Можливо, саме він, як кажуть, показав дорогу на рідну Вінниччину?


Читайте також:

Вінничани підтримали білорусів і отримали повідомлення з Мінська: «Дякуємо, Вінниця!» 

Крутить педалі до Говерли. Вінничанин планував побувати у Скандинавії, а поїхав у Карпати 

Фанати трамваїв: швейцарець у Вінниці орендував вагон і годину їздив по місту 
 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • MotoWolf

    а что за ягода в статье ни слова ))) арбузы, наверное )))

    Тор Онтуй reply MotoWolf

  • Елена

    Було видно, що його вразила довколишня красота. Не приховував захоплення Бугом із зеленими деревами на берегах річки.
    >>>> Це банальна ввічливість, містечкові патріоти, невже неясно? чи ви правда думаєте, що людина ніколи не бачила, як над річкою дерева ростуть?))
  • Тор Онтуй

    10 дней в году.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up