Е-квиток у Вінниці не скасують. Пільговики програли справу в суді

Е-квиток у Вінниці не скасують. Пільговики програли справу в суді
Судовий розгляд першої інстанції закінчено ухваленням рішенням суду, яким в задоволенні адміністративного позову відмовлено.
  • Понад 100 вінничан судилися з міською радою, щоб скасувати електронний квиток у громадському транспорті. 
  • Люди запевняли, що така система оплати порушує їхні права. Пільгові картки не хочуть, бо не дають згоди на те, щоб «хтось зберігав їхні персональні дані».
  • Однак, в окружному суді їм відмовили у задоволенні позову.

Окружний адміністративний суд виніс рішення по справі «Пільговики проти е-квитка». Останнє засідання відбулося 23 липня.

«В ході розглянутої справи, з’ясувавши всі обставини та безпосередньо перевіривши їх доказами, суд перейшов до судових дебатів. Для ухвалення рішення у справі колегія суддів видалилася до нарадчої кімнати. Судовий розгляд першої інстанції закінчено ухваленням рішенням суду, яким в задоволенні адміністративного позову відмовлено», — про що йдеться в повідомленні прес-служби суду.

Судовий розгляд цієї справи тривав з листопада минулого року. Протягом січня - березня 2020 року були проведені декілька підготовчих засідань, на яких кількість учасників зросла з семи до 108. Їх залучили в якості третіх осіб на боці позивача. Більшість з них були вірянами Української православної церкви, які прямо говорили, що «не хочуть картки, бо в них — число Диявола».

Відео дня

Одна з позивачок Олена Кучерук пояснювала, що стала судитися з мерією через примусове введення автоматизованої плати за проїзд та обмеження проїзду пільговиків.

— Є тільки примус: або в тебе є електронний квиток і ти їдеш, або в тебе немає е-квитка і ти не їдеш. Кому належить ця система? З якою метою ведеться облік оплати проїзду? Чому мене, як пільговика, що має безоплатний проїзд, гарантований державою, мають обліковувати? Чому я повинна отримувати персональну картку, якщо я цього не хочу? Відповіді на ці питання я так і не отримала, — говорила Кучерук.

Серед вимог позову було визнати протиправними та заборонити вчиняти такі дії Вінницькій міській раді: щодо вимоги обов'язкової реєстрації в АСОП (автоматизована система оплати проїзду - авт.), щодо скасування права на пільговий проїзд не жителям Вінниці; щодо обмеження кількості поїздок людям пільгових категорій; щодо пропозиції викупати у «Вінницякартсервіс» персональні смарт-картки головами ОТГ; щодо примусу пільговиків купувати квитки, а потім їх відшкодовувати; щодо введення тільки безготівкового розрахунку; щодо підняття плати за готівковий розрахунок.

Звинувачення в обмеженнях проїзду для пільговиків тоді у «Вінницякартсервісі» спростовували.

— Позивачі стверджують, що ми їх обмежуємо — але на сьогодні обмеження на проїзд немає. Якщо не хочуть залишати свої персональні дані — ми й не вимагаємо, використовуйте інші варіанти оплати проїзду — продовжуйте їздити у транспорті за посвідченнями, — говорила директорка КП «Вінницякартсервіс» Катерина Бабіна.

Напередодні 1 травня, коли в транспорті ввели тільки безготівкову оплату проїзду, пільговики намагалися зупинити і це рішення: 24 квітня подали до суду клопотання про забезпечення позову. Але суд відхилив їхнє прохання, аргументувавши тим, що в ході судового розгляду можна буде повернути готівкову форму оплати в міському транспорті.

Однак, як ми бачимо, рішення першої інстанції виявилося не на боці пільговиків. Вочевидь активні пенсіонери та пільговики продовжать боротьбу і подадуть апеляцію на рішення Окружного адмінсуду.

 

 

Читайте також:

«Залиште все як є» Пільговики хочуть скасувати е-квиток у суді

Пільговики проти е-квитка. З мерією судяться вже понад 100 вінничан

«Зняло гроші за трамвай о третій ночі». Вінничани скаржаться на роботу валідаторів

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анонім

    Фінансова звітність  вражає....
    https://www.vmr.gov.ua/MunicipalEnreprise/ContentLibrary/def75ea4-c1d0-4984-ac20-94f7f580507a/15/merged%20(pdf.io).pdf
    Вінницякартсервіс з кожним роком  "проїдає" з бюджету все більше коштів.
    Керівник, отримує купу грошей, система як "глючила"так і "глюче", софт доопрацьовують фірми на підряді, сервера в оренді, фінансовий зиск нульовий.
    Таке можливе лише в Україні та м Віннниця де керівники комунальних підприємств проїдають значну частину бюджету.
    Змі, як плескали у долоні так і плескають, писати про збитки, та навіщо....

  • Ольга Петренко-Кравчук

    Теж новина... Можна було подумати що феміда колись приймала рішення проти влади.
  • Next

    Треба негайно подавати апеляцію на рішення Окружного адмінсуду. З їхніми зарплатами і статками вони НЕ їздять у громадському транспорті, тому простих людей НЕ розуміють.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up