«Дякуємо за твою службу»: як у США прощались з загиблим льотчиком Сетом Нерінгом

«Дякуємо за твою службу»: як у США прощались з загиблим льотчиком Сетом Нерінгом
  • Американський льотчик, підполковник Нацгвардії Каліфорнії Сет Нерінг трагічно загинув під час навчань «Чисте небо-2018» в жовтні під Улановим.
  • Разом з ним на борту Су-27 знаходився полковник Повітряних сил України Іван Петренко, для якого той політ теж став останнім у житті.
  • 17 листопада американського пілота з почестями провели в останню путь у його місті Фресно, що в штаті Каліфорнія

Винищувач Су-27 з бортовим номером 70 впав за селом Уланів Хмільницького району 16 жовтня 2018 року. Льотчики відвели літак за межі населеного пункту. Редакція 20хвилин писала про цей трагічний випадок. Минув місяць. Поки триває розслідування трагедії, в Умані поховали українського пілота Івана Петренка. Тепер в США поховали і американського льотчика Сета Нерінга.


Кортеж з катафалка і лімузинів у супроводі мотоциклів. Сотні військових, які віддають честь товаришу по службі, сотні цивільних американців з прапорцями в руках біля дороги..Так зустрічали Сета Нерінга у США, у місті Фресно.  Під час перегляду відео відчувається, наскільки шанують американці своїх військових.

“Підполковник Сет "Джетро" Нерінг повернувся додому в суботу. Він  прилетів Південно-західними авіалініями безпосередньо до 144-го крила, приблизно о 11:30 ранку. Члени сім'ї, запрошені гості сім'ї, колеги-військовослужбовці та їхні родини зібрались на кладовищі Кловіс у місті Фресно, Каліфорнія. Там, з усіма почестями, його провели в останню путь”,- написали військові з 144 крила.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Поки в ангарі 144 крила прощались з льотчиком, військові і цивільні досі пишуть слова скорботи, дякують під фото Нерінга йому за службу...і бажають гарного польоту.  Повну трансляцію з прощання з Нерінгом можете подивитись нижче. 
 

За інформацією одного з американських джерел, одразу після аварії губернатор штату Каліфорнія висловив співчуття рідним і друзям загиблого. Льотчик Нерінг загинув під час служби на честь штату і держави. Так зазначено у повідомленні губернатора. Він розпорядився приспустити державні прапори на будівлях законодавчого органу Каліфорнії у пам'ять про льотчика Нерінга.  

Літак, на якому в США доправили тіло загиблого Сета Нерінга

З прапорцями в руках. Так американці зустрічали американського льотчика. 
Великий прапор США розгорнули над дорогою, якою везли тіло Сета Нерінга

Сету Нерінгу було 44 роки, 20 з них він служив у авіації. Пілотував літаки F-15 і F-16. Проживав у місті Фресно. Одружений не був. У нього залишилися батьки і зведена сестра.

Місцеве кладовище у Фресно. Тут поховали Сета Нерінга. 

В Україну американський льотчик Сет Нерінг прибув уперше. Так само уперше він літав на літаках Су-27. Що стало причиною аварії літака, на борту якого знаходилися два надзвичайно досвідчені льотчики, встановлюють слідчі. Місцеві жителі Уланова, які бачили момент падіння бойової машини, розповіли журналістам RIA , що льотчики відвели літак від їхнього села і сусідніх населених пунктів. На їхню думку, у льотчиків був час катапультуватися. Однак вони не скористалися цим шансом тільки тому, що у такому випадку літак міг впасти на один з населених пунктів. Ціню власного життя вони врятували життя інших людей.

Через місяць після аварії на місці падіння літака місцевий священик провів панахиду за загиблими. За словами місцевого активіста Миколи Дороша, там планують встановити пам’ятний знак на честь українського й американського льотчика. Учні місцевої школи напишуть листа батькам Сета Нерінга. У ньому висловлять слова найщирішої подяки за їхнього мужнього сина. Сам загинув, а чужих задля врятування життя чужих, незнайомих йому людей.

Другого льотчика полковника Івана Петренка поховали на його батьківщині у місті Умань сусідньої з нами Черкаської області.

Нагадаємо, військові навчання «Чисте небо-2018» тривали з 8 по 19 жовтня за участю десяти країн НАТО і України.   

Читайте по темі трагічної аварії з СУ-27: 
1. Хвилин за десять до катастрофи Су-27 пролунав сильний вибух – Свідчення очевидців
2. Перший політ на Су-27 виявився останнім: що відомо про Сета Нерінга, який загинув під Улановом  
3. Чому розбився Су-27? Ймовірні версії падіння військового літака під селом Уланів
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Інна

    Я не розумію чому автор зазначив що Сет Нерінг прибув до України вперше...він робив свій внесок для України вже декілька років!Будь ласка,перевіряйте дані за людей,цікавтеся тими хто вносить свій вклад для українців і України!

    Спочивай з миром,Сет!

    Задунайский Торонтуй reply Інна

    На кошачьем кладбище похоже твоего героического Сета положили.
  • Вася

    Людину жаль.. Який ніякий, а він був чийсь син...

    Чомусь не було вдячних громадян села Уланів.. А вони ж  перші мають дякувати за спасіння!

    Як там на небесах  -не жалкує, що не впав на сепаратів????
  • Вася

    "Однак вони не скористалися цим шансом тільки тому, що у такому випадку літак міг впасти на один з населених пунктів."

    тобто... Кожні навчання для нас  - загроза?????

    Какого  хера проводять такі польоти, що було як у Скнилі????
  • Петр Юрченко

    Это конечно нонсенс...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:10 Масштабне підпільне виробництво алкоголю: оголосили підозру 17-тьом ділкам photo_camera 17:05 Колись він був дерев’яним і платним. Історія центрального вінницького мосту photo_camera 16:27 У «Пироговці» за добу провели три трансплантації нирок та операцію на серці photo_camera 16:21 Суїцидальні думки у дітей: як їх розпізнати та обговорити з дитиною Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 15:56 Головнокомандувач ЗСУ особисто вручив орден військовому з Вінниці photo_camera 15:15 Отримав поранення під Ізюмом та в Бахмуті. Історія бійця з позивним «Лєба» photo_camera 14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up