Два роки і 25 мільйонів гривень витратять на благоустрій озера біля Лісопарку

Два роки і 25 мільйонів гривень витратять на благоустрій озера біля Лісопарку
  • Розпочали реконструкцію озера Миру біля храму баптистів на Максимовича.
  • Будівельники з товариства «Агропродсоюз» почистять озеро від намулу та зроблять благоустрій території.
  • За це отримають 25 мільйонів 99 тисяч гривень. А повністю реконструкція скверу завершиться у жовтні 2020 року.

Вінничанин Віктор Перлов в своєму фейсбуку написав, що навколо Озера Миру на Максимовича почалася реконструкція.

«Ця пішохідна зона стане органічно наближена до мікрорайону Слов'янка та інтегрує його до вже існуючих об'єктів. Крім того, проект надасть доступ мешканцям прилеглого району до найціннішого рекреаційного ресурсу — води. Урни, яких там так не вистачало, знайшлись на дні озера, це ж скільки дурі треба мати на такі народні забави?», — пише Перлов.

Відео дня

На його фотографіях видно, що будівельники спустили озеро, займаються укріпленням опорних стін та очисткою ставу від намулу.

А що ще мають зробити?

У ProZorro опублікований тендер на цю реконструкцію. За нею підрядник виконати перелік з 1052 видів робіт, серед яких:

  • демонтаж старого покриття та парканів;
  • очистити озеро, систему скиду води, джерела від намулу;
  • поставити нові лавки, ліхтарі та прокласти нову електромережу з Wi-Fi і відеонаглядом;
  • замінити озеленення та зробити систему поливу;
  • поставити дитячий майданчик з інклюзивними атракціонами;
  • облаштувати велодоріжку та велопарковку тощо.

За всі роботи у мерії пропонували 28 мільйонів 262 тисячі гривень. За цю закупівлю змагалися три підприємства.

Тендер отримала фірма «Агропродсоюз». За договором реконструкція триватиме до 31 жовтня 2020 року. Тому фінансування розподілили на два роки:

  • У 2019 році робітники отримають за роботу і матеріали 7 мільйонів 858 тисяч гривень.
  • У 2020 році — 17 мільйонів 241 тисячу гривень.

ДОВІДКА. Раніше на місці озера Миру було болото на річці Дьогтянець, яке бере свій початок з лісу. Спочатку тут побудували «Дім Євангелія» баптистської церкви (його почали будувати у липні 1990 року — авт.):

«1990-й рік завершувався. Висота стін сягала трьох поверхів. Ясно вимальовувались контури споруди. Взимку продовжувалось заготовлення будматеріалів, відкидався сніг від стін і з зали. Брат Нікітін їздив за деревиною аж на БАМ. Працювали епізодично і виключно добровільно», — описують етапи будівництва на сайті баптистів.

Храм завершили будувати в 1992 році. А озеро зі сквером відкрили Озеро Миру відкрили у жовтні 1994 року на честь 50-річчя визволення України від фашистських загарбників.

Читайте також:

Фото: фб-профіль Віктора Перлова, baptist.vn.ua

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (18)
  • Albbe Freizenberg

    хай хоча б щось зроблять, бо було болото і камиші
  • Виолетта Лебедева

    Відремонтують і зачинять територію, як завжди

    Олексій reply Виолетта Лебедева

    Якщо зачинять, значить потрібно відчинити. Храми (будь-які) це ще ті бізнес-структури, куди їх не пусти, всюди вони територію парканом крадуть.
  • Владимир Рябоконь

    почему деньги берут из горбюджета ,а как же церковная десятина,где их вклад в окружающую красоту их же церкви,
  • Андрей Сенченко

    Вишенське озеро, краще почистили

    Natali Fedyuk reply Андрей Сенченко

    Створіть петицію, не прлходьте повз, долучіться до проблем громади)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up