Нове житло, яхти і розширення дороги: як може змінитися вулиця Коріатовичів?

Нове житло, яхти і розширення дороги: як може змінитися вулиця Коріатовичів?
  • На сайті міськради виклали детальний план кварталу від Староміського мосту до пляжу Спартак.
  • За ним ця місцина може кардинально змінитися за наступні 11 років: проблемну вулицю розширять і забудують новими об’єктами, серед яких офіси, готель і навіть яхт-клуб.
  • У мерії питають дозвіл вінничан: громадське обговорення триватиме до 17 червня.

Днями на сайті міськради оголосили початок громадського обговорення детального плану територій між вулицями Коріатовичів (кол. Свердлова) — Оводова (кол. Козицького) та між річкою Південний Буг. У документації зображений сучасний стан цієї території, проектне бачення на 2023 рік та майбутній вигляд ділянки станом на 2030 рік.

Проектувальники звертають увагу на нинішній стан тротуарів: зокрема, є 11 ділянок на Коріатовичів, де пішохідні доріжки є вужчими за 1 метр.

Відео дня

До 2023 року пропонують вирівняти ширину тротуарів, розширити кишені для зупинок громадського транспорту.

У ті ж роки пропонують змінити прибережну зону річки Південний Буг: насипати нові береги біля кварталу з приватних будинків та пляжу Спартак. Це робитимуть завдяки берегоукріплювальним бетонним конструкціям, що дозволить збільшити акваторію річки.

Разом з цим хочуть зменшити зону прибережної захисної смуги, аби збільшити площу території під забудову.

Результати цих дій будуть видимі у 2030 році. Неподалік від автосалону та мийки, де нині приватний сектор, буде рекреаційна зона «River Road». А там — готель з апартаментами, ресторан і яхт-клуб з басейном. Трохи далі, у бік мосту побудують офісний комплекс, який складатиметься з декількох чотириповерхівок.

Місце приватного сектору від автосалону «Рено» до заїзду на пляж Спартак пропонують забудувати житловим масивом — 18 будинками. Територію, яку зараз займає пристань, доповнять розвиваючим комплексом «Пристань».

До цього ще мають розширити дорогу на вулиці Коріатовичів. Автосалон, мийка, спорткомплекс «Спартак», ресторан «Колиба» залишаться на своїх місцях.

Подробиці проекту та додаткову інформацію можна отримати в департаменті архітектури та містобудування з 16:00 до 17:00, за адресою вулиця Пушкіна, 38; кабінет 20.

До 17 червня триватиме громадське обговорення: вінничани можуть висловити свої зауваження за телефонами (0432)59-51-55, 59-51-59. Надіслати листа на електронну пошту: [email protected]

У повідомленнях вказуються прізвища, імена, по батькові, місце проживання та ставиться особистий підпис фізичної особи. Юридичні особи подають пропозиції із зазначенням найменування та місцезнаходження юридичної особи. Анонімні пропозиції не розглядаються, зазначають в міськраді.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (13)
  • Лена

    міст скалецького-педучилище навіть не згадується. до речі, навіть якби зробили моторний човен і нормальні сходи від педучилища до нього, то й то попит би був!
  • Гена

    Проэкт расширения проезжей части - в студию !?
  • боба

    какой яхт клуб?))))         пенсии по 1500 грн)))    клоуны!)   тот - приезжает в Винницу и кричит что это его родной город и что тут европа на каждом углу!  а то что тротуар по масиву  во многих участках меньше метра  они только сейчас увидели и будут целых три года мурыжить!  народу глаза пудрят о красивых улицах и тд... типа все людоньки для вас. а на самом деле свои рожи набивают баксами за щеки!  уроды!!!!     кто им еще верит???   тот гном кричит что нас 60...  миллионов по всему миру и будет им давать паспорта что бы они возвращались!   куда возвращатся???  в эту дыру????   пусть засунет те паспорта -!  пусть сделает уровень жизни, хоть в чем то напоминающий цивилизованные страны а уж потом приглашает назад!   а эту - которая обобрала народ  нужно вообще к стенке !!!
  • Ярослав

    Еще вопрос, а когда планируете 4-й городской мост через Буг строить?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) Від читача 18:58 смс для Анечки 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр 12:23 Вінничанин дерев'яною палкою побив знайомого. Потерпілий в лікарні 11:26 На території Кунківської сільської ради виявили 10 стихійних сміттєзвалищ photo_camera 11:05 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 10:19 Без води та світла. Де у Вінниці 18 березня відключають послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up