Дорогу розширили, а про зупинку забули? Про ремонт на Василенка - Пирогова

Дорогу розширили, а про зупинку забули? Про ремонт на Василенка - Пирогова
Фото для колажу: vinbazar.com, vmr.gov.ua
  • На перетині Пирогова і Василенка розширили дорогу. Роботи завершили у листопаді, оплату підрядник отримав у повному обсязі.
  • Однак наші читачі звернули увагу, що на перехресті не вистачає нової зупинки, яка також входила в цей договір підряду на 3,7 мільйона гривень загалом.

На вулиці Василенка, де тривав капремонт з розширенням дороги, так і не поставили павільйон зупинки громадського транспорту. 

За усі роботи та матеріали міська громада заплатила виконавцю робіт 3,7 мільйона гривень. І за календарним планом всі заплановані роботи мали бути завершені у листопаді цього року.

Роботи закінчили. А зупинка де?

З жовтня, нагадаємо, почали капремонт з розширенням дороги на перетині вулиць Василенка і Пирогова. Замовником робіт від імені громади був департамент комунального господарства і благоустрою міськради. Виконавцем — товариство «Вінниця благоустрій», яке до цього уже виконало капремонт перехрестя Зодчих – Пирогова – Василенка.

Відео дня

У договорі з підрядником розписали календарний план робіт: протягом жовтня «Вінниця благоустрій» мав виконати підготовчі роботи та перекласти контактну мережу тролейбусів. 

А на листопад 2023 року переклали всю решту робіт: заміна дорожнього покриття (з розширенням), тротуарів, оглядових колодязів каналізації, відновлення зелених зон, виконання заходів з безпеки дорожнього руху та встановлення малих архітектурних форм — тобто, перильного огородження та нового павільйону для зупинки громадського транспорту.

Якраз останніх два пункти підрядник не виконав. Натомість повну оплату за умовами договору отримав: 3 мільйони 700 тисяч 404 гривні.

Однак, це уже зменшена сума оплати за договором: наприкінці листопада замовник і підрядник домовилися про зменшення ціни за роботи через «зменшення обсягів робіт». Початкова ціна, на яку погодився підрядник, була більшою: 4,9 мільйона гривень.

То можливо міська влада вирішила зекономити на встановленні зупинки? Ні. На 77 сторінці зміненого договору підряду ми знайшли дані про те, що підрядник має встановити зупинку за 180 тисяч гривень та поряд з нею смітник за 12,8 тисячі гривень.

А от перильного огородження уже в допугоді немає.

«Поставили ще одну, трамвайну»

Ми поспілкувалися із керівником фірми підрядника «ВінБлаг» Олександром Шевчуком. Чоловік розповів, що вони виконали свою роботу повністю: додали одну смугу руху на вулицях Пирогова і Василенка, в районі перехрестя. Та поставили зупинку громадського транспорту.

— Зупинку поставили трамвайну. Навпроти «АТБ», що на цьому перехресті. Тобто, це було в проєкті, поставити ще одну зупинку, трамвайну, на цьому перехресті. Впритул до існуючої. Оскільки нам замовник повідомив, що до нього надходять звернення, що в один павільйон люди не поміщаються. І є потреба в ще одному, на тому ж місці, — пояснив журналісту Олександр Шевчук.

Ми також зверталися за коментарем до директора департаменту комунального господарства та благоустрою Вінницької міськради Юрія Семенюка. Але поки цей матеріал готували до публікації, з посадовцем зв'язатися не вдалося: він не бере слухавку.

Що відомо про підрядника?

Фірма зареєстрована у Вінниці, діє з 2017 року. Має статутний капітал 1000 гривень та займається «42.11 Будівництвом доріг і автострад». Директором та співвласником компанії є Олександр Шевчук. 

Юридична історія компанії чиста: немає судових позовів проти неї, за участю компанії як третьої сторони та і самих позовів від «Вінниця Благоустрій».

Компанія ще з 2017 року активно бере участь в тендерах. Вони підписали 220 договорів на загальну суму 171 мільйон гривень.

Найбільше робіт виконали саме на замовлення департаменту житлового господарства Вінницької міської ради — 194 контракти на суму 109 мільйонів гривень. Переважно, це ремонти дворів багатоповерхівок та асфальтування проїздів. Через це «Вінниця Благоустрій» на другому місці серед «улюбленців» департаменту ЖКГ.

Тоді як на замовлення департаменту комунального господарства ця фірма раніше робила капремонт перехрестя Зодчих - Пирогова (19 млн грн), капремонт тротуару в селі Вінницькі Хутори (7,5 млн грн), капремонт паркувальної зони біля палацу мистецтв «Зоря» (2,2 млн грн).

Раніше, нагадаємо, ми розповідали про те, що понад 15 мільйонів гривень витратили на капремонт зупинок.

 

Читайте також:

До уваги ветеранів: як у Вінниці отримати грант на запуск і розвиток бізнесу?

Яким буде бюджет Вінниці у 2024 році? Рахуємо у «Мавіках»

«Вкатали» в асфальт понад 70 млн гривень: про витрати сільради Іванова

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Aleksandr Cheshkivskyi

    Ну знаючи те місце, людей там не дуже і багато, в павільйон зупинки заходять лише старі люди. Місця там завжди вистачало
  • Петручень Яніна

    Комусь остановка дуже хвальона за 1 мільйон пішла в кішеню.
  • Георгій

    А хто підписував акт прийому виконаних робіт? Це ж конкретні громадяни. І у них є начальник. Ось вам і винуватці. І вони ж гроші в кишеню собі поклали.
  • LOR

    Як завжди, все не для людей. А в карман І по-ширше ((

keyboard_arrow_up