«Допоможіть залатати ці ями»: поранені військові просять відремонтувати дорогу біля лікарні

«Допоможіть залатати ці ями»: поранені військові просять відремонтувати дорогу біля лікарні
  • Військові, які через отримані поранення пересуваються на інвалідних візках, скаржаться на стан дорожнього покриття біля лікарні, в якій проходять реабілітацію. Чи збираються цю ділянку ремонтувати?

У кількох лікувальних закладах нашого міста поранені хлопці та дівчата проходять різного роду реабілітацію. Частина з них має важкі поранення, зокрема, ампутації нижніх кінцівок. До проведення протезування вони пересуваються на милицях на інвалідних візках. Як виявилося, робити це часом незручно ще й через поганий стан доріг та тротуарів поряд з медичними закладами. 

— Раз на кілька тижнів я приїжджаю в лікарню по своїх справах і постійно бачу біля одного з корпусів хлопців на візках. Завжди у них питаю, чи не потрібна їм якась допомога. І ось цього разу вони кажуть мені: «Допоможіть ці ями залатати, бо неможливо їздити», — розповідає вінничанка Марія.  

Жінка говорить, що спочатку й не помічала ями на подвір'ї лікарні, але придивилася до них після прохання військових. Людям, які пересуваються на здорових ногах, продовжує вона, це не приноситиме стільки дискомфорту, а ось для пацієнтів на візках проблема дуже відчутна.

Відео дня

— Керівництва лікарні на місці тоді не було, але я зустріла там завгоспа. Дорога справді погана, каже він, але грошей на ремонт немає. Як же так, якщо у Вінниці стільки всього ремонтують та будують, а виділити трішки грошей на той клаптик землі з бюджету не можуть. Тим більше, що це для наших військових, — обурюється Марія. 

На подвір'ї цієї лікарні (не вказуватимемо її назви з міркувань безпеки) справді бачимо чимало ям та вибоїн. Час від часу на ґанок виходять поранені військові, які пересуваються на візках.  

— Такою дорогою поганенько пересуватися, але іншого виходу ми не маємо, тому якось проїжджаємо, — говорить один військовий. 

Його побратим, який також на візку, підтверджує, що ділянка незручна. Особливо, коли потрібно від'їхати до аптеки чи магазину.

— Загалом більш-менш нормально. Не скажу, що критично, — каже другий поранений боєць. 

За коментарем ми звернулися й до директора медичного закладу. Лікар каже, що про проблему в адміністрації знають. 

— На капітальний ремонт дорожнього покриття грошей немає і взяти їх наразі немає звідки. Плануємо зробити поточний ремонт найближчим часом, — запевняє директор медустанови. 

Минулого місяця журналіст та активіст Віталій Павловський також писав про аналогічну проблему, але на іншій ділянці. За його словами, під час проходження лікування в одній з лікарень, поранені військові їздять за продуктами та у відділення «Нової пошти» в ТРЦ мікрорайону. Дістатися туди можна лише по поганої якості тротуару. 

«Усе місто потребує підготовки до більш комфортного пересування наших поранених захисників, які повертатимуться з часом додому у Вінницьке ОТГ», — пише Павловський.

Фото Віталія Павловського


Читайте також:

«До поранених військових державі немає діла»: велике інтерв'ю з морпіхом Веніаміном Бондарчуком

За п'ять днів 130 тисяч: Як звичайному волонтеру з Вінниці вдається збирати такі великі суми

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • Anklyz Anklyz

    А чому ями? Бо гройсман і моргунов на візках не пересуваються. Поки що...
  • Рита Маргарита

    Якщо пишете про безпеку, то навіщо фото???!!!
  • Андрій Гильчук

    Дійсно , навколо колишньої Вінницької районної лікарні *сплошь і рядом * безліч ям та різного характеру вибоїн , а у відповідальних  чиновників за такий стан речей чимало років  все ніяк руки не доходять  для виправлення цієї ситуації ...
  • Неля Шевчук

    Там і здоровій людині важко йти. А на візку, то взагалі...

keyboard_arrow_up