Для чого поставили паркан перед міською лазнею на Магістратській

Для чого поставили паркан перед міською лазнею на Магістратській
За самим парканом нічого не відбувається. Там лежать тільки купи снігу, залишилися дві лавки й стовпи освітлення / Фото зроблено 26 січня
  • Тротуар біля міської лазні, що на Магістратській, перекритий парканом ще з листопада 2021 року. Усередині огородженої території абсолютно нічого не відбувається.
  • Розповідаємо, для чого тоді захопили шматок міської землі і як це пов’язане з будівництвом нового мікрорайону біля тролейбусного депо.

Більше двох місяців тому огородили територію біля міської лазні, що на Магістратській. За залізним парканом опинилася частина тротуару, площею кілька квадратних метрів. Хвіртка закрита на колодку (прим. — навісний замок).

Якщо це якесь будівництво, то мав би бути паспорт об’єкта. Оглянувши паркан довкола ми не знайшли цього. У реєстрах дозволів (1, 2) — жодного документу на підготовку до забудови території перед міською лазнею.

Та й за самим парканом нічого не відбувається. Там лежать тільки купи снігу, залишилися дві лавки й стовпи освітлення. Для чого тоді огородили територію? Звернулися за поясненнями до міського архітектурно-будівельного контролю.

Відео дня

— Наскільки мені відомо, то на цій території поставлять МАФ. Там буде центр продажу квартир у новому мікрорайоні. Але коли його там поставлять — мені невідомо, — розказав виконувач обов’язків директора департаменту архбудконтролю Денис Сорока.

Втім, і дозвіл на розміщення МАФу ми також не змогли знайти на сайті міськради. Ймовірно, через це огороджена ділянка так і стоїть пусткою. 

При цьому на території колишнього цегельного заводу, впритул до тролейбусного депо, киплять будівельні роботи.

«Територію почали зачищати від залишків зруйнованих будівель. На місці працює екскаватор, до нього постійно під'їжджають самоскиди. Їдуть вони з повними кузовами будівельного сміття. На іншій ділянці колишнього заводу стоїть бурова установка та кілька інших одиниць спецтехніки. Тут активно риють землю під майбутню забудову», — писав журналіст Михайло Курдюков на початку січня цього року.

Так почали будувати житловий комплекс Central Park Vinnytsia. Забудовником є компанія «БМУ-6», яка раніше зводила житлові комплекси: «Прем’єр Тауер» на Космонавтів, «Сімейний комфорт» на Немирівському шосе, «Андорра» на вулиці Антонова.

Вартість житла у новому ЖК «Central Park Vinnytsia» — від 23 тисяч 490 гривень за квадратний метр. Найменша однокімнатна квартира (площею 33 кв.метрів) тут коштуватиме від 860 тисяч гривень ($29,6 тисяч).

Відтак замовником будівництва є товариство «Парк-Буд» з Хмельницького, яке домовилося з міськрадою про забудову першої черги мікрорайону. Площа — 8,14 га, тут зведуть 19 житлових будинків.  Їх висота складатиме від 14 до 20 поверхів. Загалом перша черга матиме 2600 квартир й 1804 паркомісця в паркінгах.

Крім житлових будинків у новому мікрорайоні має з’явитися початковча школа на 160 місць та дитячий садочок та 90 місць. Також там буде спорткомплекс з басейном, супермаркет, комерційні приміщення тощо. 

Майбутній мікрорайон матиме й другу чергу під забудову — це територія нині діючого тролейбусного депо. Управління планують перенести в промислову зону Вінниці. Щоправда, ані коли це станеться, ні чиїм коштом це буде зроблено, наразі невідомо.

Раніше, нагадаємо, розпочали будівництво першої черги десятого мікрорайону. Як вона виглядатиме.

 

Читайте також:

Забудують всю Бригантину. Крім ТРЦ буде Льодова арена, кав'ярні та басейни

Чому нова станція швидкої допомоги за 273 мільйони не працює? Ми дізналися

Що не так з центром Вінниці — про дерева, публічні простори та кінозал «Росія»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Андрей Ивлиев

    Задолбали с этой авторизацией
  • Вадим Шарагов

    Вже будуть будувати будинок
  • Сергій Поліщук

    Ех, через відсутність авторизації так ми і не дізнаємось, що коїться за парканом...

    Катя Механічева reply Сергій Поліщук

    Сергій ПоліщукСергій Поліщук І як ми тільки заснемо ? Це ж всю ніч будемо думати чий то там буде торговий центр 😂
  • Nina Mezhybovska

    Розкрадання державних земель

keyboard_arrow_up