Чому нова станція швидкої допомоги за 273 мільйони не працює? Ми дізналися

Чому нова станція швидкої допомоги за 273 мільйони не працює? Ми дізналися
  • Станцію швидкої допомоги на Київській, 68 урочисто відкривали наприкінці грудня.
  • На будівництво цього нового корпусу витратили близько п'яти років та 273 мільйонів гривень. 
  • Чому ж зараз нова станція не працює? І коли вона зможе відновити повноцінну роботу?

Лікарня швидкої меддопомоги на Київській, 68 — головна лікарня Північного госпітального округу і саме сюди, на термінові операції, везтимуть пацієнтів з Вінниці, Козятина, Жмеринки, Хмільника та сусідніх міст й сіл. 

Ще торік, 22 грудня, тут відбувалася радісна подія — урочисте відкриття нового корпусу. На відкриття приїхали очільники міста та області, адже, за словами лікарів, корпус облаштували надсучасний. У ньому є все необхідне обладнання для діагностики, оперування та інтенсивної терапії. 

У новому корпусі три поверхи. На найвищому — чотири операційні, на другому — ізоляційно-діагностичний бокс та відділення інтенсивної терапії, де одночасно може перебувати 18 пацієнтів. На першому — відділення екстреної медичної допомоги, апарат МРТ та ізоляційно-діагностичний бокс. 

Відео дня

Детальніше про те, з чого складається новий корпус можете прочитати у нашому матеріалі з відкриття ТУТ

У новий корпус закупили безліч обладнання

Очевидно, що облаштування палат у новому відділенні не головне, найважливіше — фахові лікарі, які там працюють, та обладнання. Щодо останнього, то сюди закупили: апарати ШВЛ, монітори пацієнта, рентгенографічну цифрову пересувну систему, УЗІ-апарати.

Також придбали відеоколоноскопічну систему, бронхоскоп, фіброгастроскоп, лапароскопічні стійки, наркозо-дихальні апарати, операційні столи і операційне світло, цифрову інтегровану систему на чотири операційні та інше обладнання.

У мерії там розповіли, що на закупівлю обладнання витратили 146,9 мільйона гривень. З них 68,9 мільйона взяли з бюджету Вінниці. 

Чому тоді лікарня не працює?

Для того, аби дізнатися, як наразі функціонує нове відділення на Київській, ми зателефонували директору департаменту охорони здоров'я міської ради Олександру Шишу. 

— На сьогодні працює тільки частина приміщень, бо під час підйому обладнання був перевантажений ліфт і останній вийшов з ладу. Ми замовили запасні частини з Туреччини. Наразі на них очікуємо, як тільки вони прийдуть, то відремонтують ліфт, і відділення повноцінно запрацює, — каже директор департаменту. — Нині працює цокольний поверх та частина першого. 

Додамо, що на цокольному поверсі знаходяться технічні приміщення, пральня та центральне стерилізаційне відділення. 

А на першому поверсі, за словами Олександра Шиша, зараз працює діагностична зона, там роблять комп'ютерну томографію вінничанам. 

— Без ліфта ми не можемо підняти важкого пацієнта ні в операційну, ні в реанімацію, — каже директор департаменту. — Тому наразі відділення залишаються на своїх попередніх локаціях. Ліфт є зв'язуючим елементом. 

Як говорить Олександр Шиш, до кінця цього тижня мають привезти запасні частини, але це залежить не від них, а від постачальників. 
 

Читайте також: 

Від трансплантації нирки до протезування аорти: про досягнення вінницьких медиків за 2021 рік

Антибіотики лише за електронним рецептом: все, що треба про це знати

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Linda Kolinski

    Faceva schifo e farà schifo
  • Оксана Севастьянова

    Новини Вінниці!!!то чому ж не працює???
    Відповіді немає!!І так зазвичай всі ваші новини.
  • Victor Minkin

    Не станція!!!!!!!!!

keyboard_arrow_up