День пам’яті подвигу кіборгів. Як молоді вінницькі патріоти вшанували загиблих

День пам’яті подвигу кіборгів. Як молоді вінницькі патріоти вшанували загиблих
  • Щороку 16 січня вшановуємо кіборгів, що відстоювали донецький аеропорт.
  • Громадська патріотична організація «Едельвейс» вирішили нагадати жителям міста, як важливо пам’ятати героїв країни.
  • Хлопці влаштували пуш-ап челлендж та хвилину мовчання.

Сьогодні, 16 січня, День пам’яті та вшанування героїчної сторінки історії сучасної України. Протягом 242 днів оборони Донецького Аеропорту українські Герої протистояли ворогу.

Громадська організація «Едельвейс» організували «Акцію пам’яті» — віджимання челлендж, аби нагадати усім українцям та жителям Вінниці про цей день та його значення для усього українського народу.

Відео дня

— Сьогодні хочемо вшанувати пам’ять героїв, які боронили нашу Батьківщину на сході, — розповідає лідер організації Роман Костишин. — «Кіборги» — саме так їх прозвали сепаратисти. Ми – молодіжна патріотична організація, в нашому складі в основному молоді хлопці-підлітки, і нашою метою є показати вінничанам та й усій Україні, що ми пам’ятаємо наших героїв, дуже їх шануємо і хочемо передавати це з покоління в покоління. Цей подвиг, оборона аеропорту,  є надзвичайно важливим для кожного українця. Спочатку буде хвилина мовчання, потім челлендж віджимань: 24 рази. Передаємо естафету організаціям з інших міст.

Лідер організації Роман Костишин

Громадська організація «Едвельвейс» існує у Вінниці два роки і вважається однією із найактивніших патріотичних спілок міста. Хлопці займаються багатьма різновидами громадської діяльності.

— Стабільно навідуємось у притулки для собак, у дитячих будинках допомагаємо, замальовуємо назви телеграм-каналів з наркотиками. Проводимо марші та мітинги. Вчора біля суду облили зеленкою сепаратиста Рябого, — каже Роман.

Хлопці віджимались, гуртом щиро та голосно кричали «Слава Україні».

— Я у організації вже рік. Мені дуже шкода, що молоді хлопці гинуть. Ми маємо відстоювати нашу націю та вшановувати пам’ять загиблих, — розповідає учасник організації Ілля.

 

Читайте також:

У краєзнавчому музеї працює виставка пам’яті вінничанина-кіборга Сергія Зулінського

Зеленський звільнив з посади кіборга на прізвисько “стальна голова”

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Алекс

    > — Стабільно навідуємось у притулки для собак, у дитячих будинках допомагаємо, замальовуємо назви телеграм-каналів з наркотиками. Проводимо марші та мітинги. Вчора біля суду облили зеленкою сепаратиста Рябого, — каже Роман.
    Облили зеленкой человека? Ой, простите, это же не человек, это сепаратист!

    > Хлопці віджимались, гуртом щиро та голосно кричали «Слава Україні».
    ВВП Украины синхронно рос, с каждым отжиманием крепчала гривна, от каждого возгласа храбрых молодчиков увеличивалась пенсия и социальные выплаты!!
    Молодцы, так победим!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстримала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон 13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 13:03 У Вінниці випав помаранчевий дощ. Знову піски Сахари? photo_camera 12:26 Льодовий клуб у Вінниці передали «Дирекції парків». Що з нею буде?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up