«Даю $1000 за інформацію про хулігана». Активісту розбили вікно машини через допис у Фейсбуку

«Даю $1000 за інформацію про хулігана». Активісту розбили вікно машини через допис у Фейсбуку
Інцидент відзняла камера нагляду. На відео хлопець, якому на вигляд 15-16 років, кидає камінь у машину, а потім швидко втікає
  • Активісту Володимиру Затайдуху минулої ночі розбили вікно у машині. Камінь був загорнутий в папір, на якому були два символи — електроенергії та біткоїна.
  • «Рано чи пізно дізнаємось, хто це зробив», — каже Затайдух і підозрює, що це його пробують залякати через позицію в справі про вінницьку криптоферму.
  • У поліції повідомили, що за пошкодження авто відкрили кримінальне провадження.

У ніч з 16 на 17 липня пошкодили автомобіль активіста Володимира Затайдуха: невідомий розбив вікно у машині.

— Це сталося о другій ночі. На відео помітно, що якийсь хлопчик, років 15-16, підійшов й жбурнув камінь у машину. Розбив скло. А коли дістали камень, то побачили, що він був загорнутий в папірець зі знаком електроенергії та біткоїна, — розповів журналісту 20minut.ua Володимир Затайдух.

Відео інциденту оприлюднили у фб-спільноті «Дорожній контроля Вінниця». За інформацію про зловмисника чоловік пропонує тисячу доларів.

Відео дня

Затайдух підозрює, що це була спроба «залякати через позицію у справі про вінницьку криптоферму».

— По факту, скандалів у мене ні з ким немає. Але вже десять людей дзвонили і питали, чому я вважаю, що у Вінниці не було ані крадіжки електроенергії, ані криптоферми, — розказує Затайдух. 

СБУ, нагадаємо, 8 липня заявила, що закрила у Вінниці найбільшу криптоферму в Україні. Під час обшуків вилучили 3800 гральних консолей, понад 500 відеокарт, 50 процесорів та документацію підприємства. Організаторів оборудки підозрюють у крадіжці електроенергії на 5-7 мільйонів гривень. 

Активісти ГО «Дорожній контроль» 12 липня оприлюднили документи, в яких йдеться, що власником криптоферми є «ММІ Інжиніринг», яка нібито немає жодного стосунку до криптовалюти і «займається оцифруванням реальних спортивних подій для трансляції на Playstation».

— Ми просто зробили пару запитів, висловили позицію на нашій сторінці у фейсбуку. А зацікавив цей випадок, бо у моїх знайомих з Києва, які працюють в подібній сфері, відбувалася схожа ситуація: теж через обшуки і силові структури пробували віджати прибутковий бізнес, — розказав Володимир Затайдух.

Через розбите вікно активіст також звернувся з заявою до правоохоронців. У поліції розповіли, що відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 296 Кримінального кодексу України («Хуліганство»). Відповідальність за цей злочин — штраф 17000-34000 гривень, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до 5 років.

 

Читайте також:

«Суд не дозволяв забирати обладнання». Нові подробиці справи про вінницьку криптоферму

«Поліщука за грати»: націоналісти влаштували акції протесту під стінами обленерго та СБУ

Засуджений Малєц хоче не довічне, а строкове ув'язнення. Як пройшло засідання в апеляційному суді

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (86)
  • Эдуард Белов

    Привыкли в стране решать вопросы деньгами поэтому бумеранги и прилетают
  • Владимир Романовец

    Что вы такие все злые, ну любят у нас активистов.
  • Микола Мартинюк

    Так що це означає що сбу робить такі закази наймає малолєток щоб били вікна оце житуха
  • Overcyk Overcyk

    ага вікно дешевше за винагороду

keyboard_arrow_up