«Поліщука за грати»: націоналісти влаштували акції протесту під стінами обленерго та СБУ

«Поліщука за грати»: націоналісти влаштували акції протесту під стінами обленерго та СБУ
Учасники акції протесту йдуть від обленерго в бік СБУ
  • Близько семи десятків націоналістів висловили своє незадоволення криптофермою, яку днями СБУ виявили у Вінниці. 
  • Протестувальники вимагали звільнення очільника Вінницяобленерго Андрія Поліщука та закидали територію підприємства корпусами від комп’ютерних процесорів.

СБУ 7 липня припинила роботу криптоферми у Вінниці. Її назвали найбільшою в Україні, адже на ній було понад 3800 гральних консолей, 500 відеокарт і 50 процесорів. Обладнання вилучили, бо власники, за версією слідства, користувались електроенергією в обхід лічильників.

Збитки, за попередніми висновками, склали 5-7 мільйонів гривень. Організатори оборудки мешканці Вінниці та Києва. Слідчі встановлюють, чи були зв’язки з посадовцями обленерго, адже криптоферма діяла в приміщенні, що його енергетики раніше використовували у якості складу.

Пізніше, 9 липня, у «Вінницяобленерго» заявили про свою непричетність до будь-якої протизаконної діяльності. Також енергетики повідомили, що під час слідчих дій 7 липня не було встановлено фактів крадіжки електроенергії.

Відео дня

«У ході обстеження разом з представниками обласного управління Держенергонагляду не було виявлено жодних фактів крадіжок електричної енергії. Тому інформація щодо багатомільйонних крадіжок електроенергії не відповідає дійсності», — йдеться у їхній заяві.

Втім, такі пояснення переконали не всіх. Так, наприклад, вінницьке крило націоналістичної організації «Центуріа» повідомили про наміри влаштувати акцію протесту під стінами «Вінницяобленерго» та вимагати відставки очільника цього підприємства Андрія Поліщука. 

Акцію провели сьогодні, 13 липня, коли близько 70 молодиків на чолі з відомим вінницьким націоналістом Андрієм Вербецьким прийшли під стіни обленерго. На них там вже очікувало приблизно стільки ж силовиків. 

— Ми прийшли сюди через криптоферму, яка належить обленерго. Це найбільша така ферма в країнах СНД. Скандал став міжнародним, а керівництво обленерго все одно не визнає своєї причетності до цього і всіма силами намагається відбілити себе, мовляв, вони непричетні до цих оборудок. Ми переживаємо, що справу можуть зам’яти, — розповідає очільник «Центурії» Вербецький. — Ми хочемо, щоб директору обленерго Поліщуку СБУ вручило підозру, а до справи про криптоферму додали статтю про ухилення від податків. 

З собою представники «Центурії» принесли корпуси від комп'ютерних процесорів, плати та старі клавіатури. Усе це вони назвали причандаллям, що його вони хочуть передати Поліщуку. В певний момент увесь цей мотлох полетів через паркан на територію «Вінницяобленерго». Поліція на це ніяк не відреагувала. 

— Ми передали оце комп’ютерне приладдя людям, яким завжди мало бабок, — говорив один із учасників протесту у гучномовець. — Щоб вони мали можливість й надалі збільшувати свої статки за рахунок простих вінничан. 

До протестувальників вийшла прессекретарка обленерго та депутат Вінницької обласної ради Олег Легеза, який назвався другом очільника підприємства Андрія Поліщука. Присутні відмовились його слухати і пішли перекривати дорогу. Проїзд для транспорту був обмежений впродовж 15-20 хвилин. Після цього націоналісти вирушили до будівлі СБУ. 

Під стінами Служби безпеки протестувальники розгорнули великий банер з написом: «Поліщука за грати». Це саме вони кілька раз гучно проскандували. 

Речник СБУ у Вінницькій області Денис Закаблук нічого нового повідомити не зміг. Лише повторив, що співробітники Служби безпеки виявили майнінгову ферму на території, що колись належала обленерго. У вчиненні злочину відомство підозрює керівництво цієї компанії, однак мови про те, що підозрюють саме Андрія Поліщука, не сказали, посилаючись на таємницю слідства. 

Читайте також:

«Криптоферми там не було». Власник складу, де СБУ провела обшуки, розповів свою версію подій

Під «носом» обленерго була найбільша в Україні криптоферма. СБУ підозрює у змові вінницьких енергетиків

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (29)
  • Volodymyr Mayboroda

    Корпуси від процесорів. Як вони виглядають?
  • Олег Каськов

    Схоже,цим молодикам просто нічим зайнятися. Чи просто байдикуючих школярів зі студентами навербували..?

    Олег Каськов reply Олег Каськов

    Святослав Бойко щось тебе на одне й те-ж пробиває,повторюватися почав. Напевне це тобі дуже близьке,чи фантазія бідна?

    Святослав Бойко reply Олег Каськов

    Олег Каськов пітушок

    Олег Каськов reply Олег Каськов

    Святослав Бойко дитинко,не лайся,бо тато забере комп'ютера,а мама зробить а-та-та твоїй дупці. Будеш потім плакати.

    Олег Каськов reply Олег Каськов

    Святослав Бойко що,дєтка,я вгадав? Давай,ще щось видай,щоб люди тебе краще взнали і зрозуміли,з ким їм доводиться спілкуватися. Давай,не соромся ;)

    Святослав Бойко reply Олег Каськов

    Олег Каськов *

    Олег Каськов reply Олег Каськов

    Святослав Бойко хуйня-це те,що в тебе замість мозгів,школото.

    Олег Каськов reply Олег Каськов

    Святослав Бойко,не хами, хлопчику.
  • Pasha Aivazov

    Націоналісти 💪,бос на кону масштабного шухеру😉
  • Dmytro Dibrovskyi

    Что это за националисты такие?

keyboard_arrow_up