Чи варто запускати фонтани у Вінниці поки триває війна? Ми запитали

Чи варто запускати фонтани у Вінниці поки триває війна? Ми запитали
  • За 2,1 мільйона гривень у Вінниці підготовлюють до запуску міські фонтани.
  • Йдеться про ті, що в Центральному парку, на проспекті Космонавтів, біля міськради та інші.
  • А чи варто це робити, поки в Україні триває повномасштабна війна? Ми запитали вінничан.

2 мільйони 160 тисяч гривень отримало «Поділля теплосервіс ЛТД» на підготовку до запуску десяти фонтанів. Компанії потрібно буде не тільки відремонтувати водограї, а й підтримувати їх протягом сезону. Про це дізналися з тендеру на «Прозорро».

Ми запитали вінничан, чи варто витрачати таку суму на міські фонтани? Та чи треба запускати водограї, поки в Україні триває війна? Відповіді людей дивіться у відео. Нижче — текстова версія їх думок.

Відео дня
v class="video-block">

Андрій (62), пенсіонер

— Мені здається, що зараз нам треба трохи менше святкувати. Йде війна, і дуже радіти та гуляти — не на часі. А гроші, які витрачають на обслуговування фонтанів, можна перерахувати до ЗСУ.

Любов (65), пенсіонерка

— У нас же на це є кошти та хочемо, щоб у Вінниці було гарно та комфортно. Люди, які ці фонтани ремонтують, їм же також треба отримувати зарплати, щоб сім'ї годувати.

Христина (25), кондитерка

— У Вінниці я туристка. І як туристці мені б хотілося побачити фонтани. Але давайте будемо чесними — гроші на їх перезапуск доцільніше витратити на підтримку армії. Я не думаю, що фонтани аж настільки важливі. І ми можемо потерпіти для загального блага.

Галина (72), пенсіонерка

— Взагалі-то, фонтани потрібні місту. Щоб діти та дорослі відпочивали біля них. А от щодо запуску фонтану «Рошен» — то трохи страшнувато. Бо туди будуть приїжджати туристи, буде багато людей. 

Зоя (50), медпрацівниця

— Вважаю, що там, де гаряче — там складно. А там, де спокійніше, то можна мати принаймні хоча б якийсь продух. Щоб ми мали якийсь позитив і сили, щоб триматися далі та підтримувати наших захисників і захисниць.

Наталія (49), медпрацівниця

— Життя продовжується, і можливо потрібно запускати фонтани. Але я розумію, що на це потрібні кошти та доволі багато грошей. Тому в мене така двояка позиція — і треба запускати фонтани, і не треба.

Артур (60), тимчасово безробітний

— Я гадаю, що гроші, які виділяють на ремонт фонтанів, можна витратити на щось краще. Якщо ж вінничанам треба фонтани, то можна запустити декілька великих.

Раніше, нагадаємо, ми питали вінничан про те, чи турбуються вони про свій вихід на пенсію.

 

Читайте також:

«Андрій готується їхати на фронт»: вінничанин збирає гроші на тепловізор для брата

Як отримати 25 тисяч гривень на поховання загиблих військових у Вінниці

Порівняли зарплати у Вінниці та сусідніх містах: як вони змінилися за рік?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Анатолий Гордий

    какие  могут  быть   фонтаны  не  знают  куда  деть  деньги    ?  ответ  один  на  зсу    купите  дроны  для  нашей   59    а  о  рошене    на  время  военного  положения   к  сожалению  надо  подождать
  • Ірина Юра

    Які фонтани? Точно не на часі витрачати кошти.Всі розуміють! Хлопці гинуть:нам не до радості.Радіти життю і красі будемо після нашої  Перемоги.
  • Василий Гнатенко

    Які можуть бути фонтани там наші хлопці гинуть ,а ви підете на фонтани .Де Ваша повага до наших захисників Вітчизни.Будьмо трошки людяними.
  • Читач15

    Я як дружина військового, якого комісували єдине можу сказати,  що фонтани зараз не на часі. Хлопці,  які приходять з фронту і бачуть,  як люди розважаються вони не можуть скласти пазли в голові як так я прийшов звідти прибитий з пекла а тут верує повноцінне з розвагами життя.

keyboard_arrow_up