«Поки люди молоді — про старість не думають». Вінничани про те, чи турбуються про майбутню пенсію

«Поки люди молоді — про  старість не думають». Вінничани про те, чи турбуються про майбутню пенсію
  • Цьогоріч для виходу на пенсію в 60 років необхідно мати від 30 років страхового стажу.
  • А вже за п’ять років необхідна кількість стажу в 60 — буде 35 років для чоловіків та жінок.
  • Чи турбуються вінничани про страховий стаж? Як ставляться до свого майбутнього виходу на пенсію?

Такі питання ми ставили, переважно, молодим людям, які проходили по Центральному парку. Що відповідали люди — дивіться у відео, або читайте у текстовій версії матеріалу, що нижче.

Єлизавета (19), художниця

Відео дня

— Я не дуже обізнана у цих пенсійних штуках. Зараз, чесно, взагалі не думаю про пенсію. Уже працювала на двох роботах і на обох була оформлена без зарахування стажу. Сподіваюсь, що мені будуть допомагати мої діти, коли я стану старою.

Іван (23), військовий

— У мене стаж йде один рік за два, але я не задумувався над пенсією. Обмірковував це питання. Знайшов недержавні фонди, куди віддаєш відсоток від зарплати та потім на ці заощадження живеш, коли досягнеш пенсійного віку. Оце непоганий варіант.

Юлія (20), кухарка

— Зараз про це не задумуюсь. Поки я доживу до пенсії, то їх, скоріш за все, взагалі скасують. Як тоді буду виживати? Спробую виховати своїх дітей, щоб вони мені допомагали та на ті гроші, які буду відкладати.

Катерина (32), держслужбовиця

— Взагалі, я про це задумуюсь. Сподіваюсь, що в нас буде страхова (накопичувальна - авт.) пенсія: тобто, те, що я віддаю до Пенсійного фонду, буде йти на моє забезпечення у старості. Бо нинішня ситуація плачевна: за діючої (солідарної - авт.) системи на одну працюючу людину приходиться забезпечення десь п'яти пенсіонерів.

Владислав (30), держслужбовець

— Я поки що не задумуюся. Пенсія мені, як мінімум, ще 20 років не світить. Але я офіційно працевлаштований, мені нараховується стаж. Тому, мабуть, через це і не сильно переймаюсь — без пенсії точно не залишусь.

Ольга (23), фрилансерка

— На пенсію я взагалі не розраховую. Вважаю, що, коли буду пенсійного віку, то держава взагалі скасує виплати цих пенсій. На старості, гадаю, буду жити на власні заощадження. Тобто, в першу чергу сподіваюсь на себе, а далі вже на державу.

Павло (62), пенсіонер

— До виходу на пенсію я працював у поліції й мене моя пенсія, в цілому, влаштовує. Поки люди молоді, то за пенсію не думають. Думаю, це неправильно. Бо оговтуються у 50 років, коли вже на роботу не беруть і нема за що навіть хліба купити.

 

Читайте також:

Індексація та необхідні 30 років стажу: що буде з пенсійними виплатами у 2023 році?

Одинокі люді 70+ отримали гуманітарну допомогу до Великодня

На Вінниччині перерахували пенсії з 1 березня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анатолий Гордий

    надеяться  нужно  только  на  себя       наши  родители  вкалывали   по  черному  результат  все  знают  нынешние  пенсионеры  кто  в  беспредельные  времена  собрал  по  крупицам  стаж   получают   жалкое  подояние    которое  стыдно  назвать  пенсией    на  пенсию  могут  претендовать    труженики  судейские  прокурорские  менты    депутаты  ипрочие  прыстосуванцы
  • Люда Довженко

    Тобто фермер який годував державу отримує на пенсії 2300 , а поліцай 6 і кучу доплат , все справедливо ? Мусора все життя тягнуть кошти з держави і хабарі беруть .....
  • Sancho

    Більша частина чоловіків все одно не доживе до пенсії. Реальний вік виходу на пенсію скоро стане 65 років і з часом буде тільки підвищуватись.

keyboard_arrow_up