Одинокі люді 70+ отримали гуманітарну допомогу до Великодня

Одинокі люді 70+ отримали гуманітарну допомогу до Великодня
  • Загалом 100 вінничан похилого віку років отримали продуктові набори від релігійної місії «Карітас-спес-Вінниця» у співпраці з міським Терцентром.
  • До набору входять макарони, крупи, тушкованки, борошно, олія, цукор, чай…

Одинокі вінничани похилого віку, які перебувають на обліку у Вінницькому міському територіальному центрі соціального обслуговування отримали гуманітарну допомогу напередодні Великодня. Про це повідомляють на сайті міської ради. Серед тих, хто отримав допомогу — вінничанка Ганна Костіна. Жінці — 90 років. Кілька разів на тиждень до неї навідується соціальний працівник, який допомагає жінці з хатніми справами.

За запитом міського Терцентру продуктові набори надали у релігійній місії «Карітас-спес-Вінниця».

— Три роки тому між Терцентром, департаментом соціальної політики міськради та «Карітас-спес-Вінниця» ми підписали Меморандум, — розповідає Галина Бачинська, директорка Вінницького міського територіального центру соц обслуговування. — У тісній співпраці із благодійниками маємо можливість допомагати тим вінничанам, які знаходяться в складних життєвих обставинах, потребують особливої уваги та опіки.

Відео дня

Сьогодні на супроводі у фахівців міського Терцентру перебуває понад 800 осіб, які отримують соціальні послуги вдома. Соціальні працівники приходять до одиноких людей, допомагають їм із домашніми справами.

— У залежності від ступеня рухової активності одиноких людей, наші фахівці навідуються до них по два-три рази на тиждень, — розповідає Лілія Христянко, завідувач відділення соціальної допомоги вдома міського Терцентру. — Є такі люди, до яких соцпрацівники приходять щодня, купують продукти, пораються по господарству, готують їсти, допомагають оформити субсидії і так далі.

Щоб стати на облік до міського Терцентру одиноким людям пенсійного віку, які потребують супроводу — необхідно

  • Звернутися за адресою: вул. Соборна, 50 (101 каб.)
  • Або зателефонувати: (0432) 67–05–64.

 

Читайте також: 

Зареєструвати народження, шлюб та смерть: «Прозорі офіси» надаватимуть нові послуги

Студентки Педагогічного коледжу на день стали військовими. Чому їх навчали?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Виталий Рожковский

    Ну ВВ і це х
  • Next

    Шановна автор, Альона РЯБОКОНЬ, релігійна Місія «Карітас-Спес» Римсько-Католицької Церкви в Україні є однією із 48 учасників Федерації «Карітас Європа» та членом «Карітас Інтернаціоналіс», глобальної конфедерації, яка об’єднує 162 католицькі організації.  Це потрібно вказувати, бо жодна з церковних спільнот, в нашій державі цього не робить.

keyboard_arrow_up