Студентки Педагогічного коледжу на день стали військовими. Чому їх навчали?

Студентки Педагогічного коледжу на день стали військовими. Чому їх навчали?
  • Професійні інструктори Нацгвардії провели урок із Захисту України для студенток вінницького Педагогічного коледжу. 
  • Викладачі розповіли про те, чому навчали вінничанок. І зазначили, що їх вразило те, як швидко засвоювали знання слухачки.

Про це повідомили на facebook-сторінці військової частини 3008 Нацгвардії.

«Військові вчили, як правильно користуватися зброєю, евакуйовувати пораненого з умовного полю бою та надавати першу домедичну допомогу», — йдеться у дописі.

Відео дня

Також військові розповіли історією однієї зі слухачок курсу.

15-річна Валерія старанно виконувала усі команди інструкторів. Розповіла, що прагне за кілька років стати військовою, як і її батько.

— Найцікавіше тут для мене — це як правильно евакуювати пораненого та накладати турнікет. Я дуже хочу стати військовою. У мене тато воює в Бахмуті, взагалі у родині багато військових. Це круто, я поважаю усіх людей у формі. У майбутньому мрію пов’язати життя з цією професією. Тому ці навички мені знадобляться, — ділиться враженнями Валерія.

У наш час школярі та студенти мають знати ази армійської справи, переконані військові та педагоги. Тому юним патріоткам детально на практиці показують, як триває умовний бій.

— Основна задача була накласти турнікет після навантаження: коли у тебе м’язи тремтять, задишка, стрес. Також більш детально зупинились на вогневій підготовці – це споряджання магазину набоями, збирання та розбирання зброї. Після цього курсу, навчали дівчат тактичного пересування. Вінничанки нас здивували своїми вміннями, — розповів інструктор Олег.

 

Читайте також:

Навчили плести сітки і вразили уроком про Бандеру! Режисер із США у Вінницькому ліцеї №2 знімав фільм

У Вінниці випускники Харківського університету внутрішніх справ отримали дипломи

«Шиють все! Від аптечок для саперів до рукавиць для артилеристів!» Історія учнів-волонтерів ліцею №19

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up