«Андрій готується їхати на фронт»: вінничанин збирає гроші на тепловізор для брата

«Андрій готується їхати на фронт»: вінничанин збирає гроші на тепловізор для брата
Андрій Карпенко
  • Разом із побратимами вінничанина Андрія Карпенка незабаром перекидатимуть на одну з ділянок фронту. Його брат Ігор відкрив збір на тепловізор, який допомагатиме вночі зберігати пильність на позиціях. Для придбання пристрою не вистачає лише 17 тисяч гривень. 

«Друзі, прошу про допомогу, мій брат Андрій Карпенко та його підрозділ для якісного виконання завдань, збереження життя свого та побратимів має потребу в тепловізорі», — йдеться у дописі вінничанина Ігоря Гончарова.

Необхідна для придбання пристрою сума складає 69 тисяч гривень. Наразі, пише Ігор, вдалося зібрати понад 52 тисячі. Залишилося дозбирати трохи менше як 17 тисяч гривень. 

— У нашій біографії немає яскравої історії, геройства чи подвигів, але осторонь важливих подій ми також не залишалися — розповідає журналісту Ігор. У вже далекому 2014-му вони з братом приєдналися до волонтерського руху. Хлопець говорить, що перший час робили все, що їм казали досвідчені волонтери: плели маскувальні сітки, займалися доставленням невеликих вантажів. Могли завезти пораненого бійця до госпіталю, чи родичів загиблих захисників до необхідної їм в той чи інший момент точки. 

Відео дня

Того ж післямайданного року від волонтерів надійшов запит про доставлення провізії, медикаментів, одягу та іншого безпосередньо на фронт. Брати відгукнулися й почали їздити на Схід. 

Після початку повномасштабного вторгнення вінничанин Андрій Карпенко також з перших днів приєднався до волонтерів. Забирав на польському кордоні пригнані з-за кордону автівки, які потім передавав хлопцям на позиції. 

Наприкінці минулого року звернувся до територіального центру комплектування (військкомат), пройшов медкомісію, але мобілізувати його відмовилися через проблеми зі здоров'ям. Сказали, що зателефонують, як виникне у ньому потреба. Дзвінок Андрієві надійшов у лютому. Вже наступного дня чоловіка мобілізували до лав ЗСУ.

— Зараз брат зі своїми побратимами готуються до відправленням на один з напрямків фронту. Ми хочемо зробити так, щоб вони поїхали туди максимально підготовленими, — продовжує Ігор. — Важливою компонентою успіху їхньої майбутньої служби є наявність тепловізора. Вони мають бачити ворога не лише вдень, але й вночі. Практика показує, що далеко не всі підрозділи отримують такі пристрої, а якщо й отримують, то не завжди вони повністю справні. Поки маємо час, хочемо використати якого якомога ефективніше, подбавши про наявність всього необхідного. Тому прошу небайдужих людей підтримати наш збір на тепловізор для брата.

Переказати будь-яку доступну вам суму та підтримати нашого захисника, можна за цими реквізитами:

МоноБанкаТУТ 

Картка МоноБанку: 5375411205579639

Читайте також:

Депозити для військових: які умови пропонують банки та інші питання про цю послугу

«Данке, Елі!». Як німець, закоханий у вінничанку, допомагає нашому місту і військовим

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up