Через обшук СБУ по всій Україні не працює інтернет «Інтертелеком»

Через обшук СБУ по всій Україні не працює інтернет «Інтертелеком»
  • Послуги мобільного та інтернет-оператора та сайт «Інтеркелеком» не працюють по всій Україні.
  • Гаряча лінія також не відповідає.
  • Компанію «Інтертелеком» обшукують співробітники СБУ.

Вчора, 11 листопада 2016 року, СБУ провело обшук в офісах «Інтертелекому» за підозрою в передачі обладнання провайдерам в Криму. В даний час оператор розповсюдив офіційну заяву, в якій звинуватив представників силових відомств в грубому порушенні норм кримінального процесу і неправомірних слідчих діях по обшуку і вилучення ключового станційного телекомунікаційного обладнання.

У компанії стверджують, що Служба безпеки запідозрила оператора в сприянні російським спецслужбам. Нібито «Інтертелеком» допомагає ФСБ і ГРУ РФ прослуховувати українських абонентів.

Гендиректор компанії Борис Акулов звернувся до президента України, генерального прокурора і голови СБУ з проханням вплинути на підлеглих.

Відео дня

«Ми запропонували їм необмежений доступ до обладнання мережі та вузлів її моніторингу, але вони відмовилися від того, щоб виконати всі дії без порушення зв'язку і пригрозили в будь-якому випадку відключити обладнання», - наголошується в терміновому повідомленні Акулова.

«Під час обшуків у технічних та офісних приміщеннях підприємства телекомпослуг оперативники СБ України виявили серверне обладнання, яке використовувалося для маршрутизації трафіку з АР Крим. У комерсантів також вилучено значну суму готівки. Відкрито кримінальне провадження», повідомляють на сайті СБУ.

В тексті офіційної заяви компанії, зокрема, повідомляють наступне:

«На даний момент умисні дії співробітників СБУ по вилученню у компанії «Інтертелеком» технічного обладнання та серверів вже привели до відключення мережі передачі даних у  абонентів всієї Україні. На сьогоднішній момент без зв'язку залишається понад мільйон користувачів по всій Україні. Через відключення основних систем, відбувається деградація системи, яка можливо приведе до відключення голосового зв'язку у абонентів по всій території України»

 

Варто зазначити, що послуги компанії не працюють і у Вінниці. Про відсутність інтернет-з'єднання повідомила в редакцію і журналіст «20 хвилин» Марія Лєхова. 
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Anonymous

    "СБУ провело обшук в офісах «Інтертелекому» за підозрою в передачі обладнання провайдерам в Криму" - приємно що хоч СБУ у нас працює. Літаки, повертає, операторів звязку прикриваємо. Так  такі дії це крок у Європу, це приведе до нас інвесторів, про це говорить президент, СБУ працює....

    Я не можу збагнути чому «Інтертелеком»  своє обладнання передав загарбникам, а  тереторію  Криму , Росія  захвала, ( а не Крим передав наш уряд)? Де ця тонка лінія між захватили та передали?

    Прошу СБУ пояснити читачам не звичними для СБУ методами ( письмово)  різницю не методами "руками та ногами та спецзасобами" ВІДЖАЛИ ТА ПЕРЕДАЛИ? Дякую за турботу.
  • Anonymous

    Во всем виноват Путин,при банде Яныка такого беспредела не было)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:01 Сьогодні — Чистий четвер. Про суть четвертого дня Страсного тижня та молитви 10:00 ТОП-50 німецьких фраз і слів: емоції, почуття, сім'я, захоплення (новини компаній) 09:45 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 09:11 Вінниця сьогодні прощається із 26-річним військовим Артуром Доміновим Від читача 20:49 Прагнеш знайти роботу своєї мрії? Відвідай Ярмарок кар‘єри 2024 на стань на крок ближче до професійної реалізації! 09:11 На «зебрі» по Пирогова збили дівчину. Утворилася тягнучка 08:28 Сьогодні вітаємо Зою та Романа. Історія та прикмети 2 травня 21:01 Нагородили 21-річного воїна, який врятував життя побратимам під час обстрілу «Градами» 20:21 «Продемонстрували майстерність у сфері, що стрімко розвивається». Про конкурс юних програмістів photo_camera 19:58 В Іллінцях через несправну пральну машинку ледь не згоріла квартира 19:04 На Вінниччині зафіксували 57 випадків браконьєрства під час нересту 18:23 «Де мій лист, Укрпошто?» Два тижні журналіст чекає конверт з Могилів-Подільського 18:17 На Вінниччині судитимуть учасників масштабного підпільного виробництва алкоголю photo_camera 18:02 Мільйони, бізнеси та енергетика: декларації членів медкомісій розкривають несподівані зв'язки 18:00 Де замовити передвеликоднє прибирання: огляд клінінгових компаній та хімчисток Вінниці (партнерський проєкт) 17:23 Оголосили підозру жінці, яка бреше про українських полонених та виправдовує агресію рф 17:07 Захисник з Козятинщини отримав «Золотий Хрест» від Головнокомандувача ЗСУ 16:19 Поліція шукає 16-річну дівчину та 17-річного хлопця 15:55 Вкрала понад 200 тисяч? ОСББ на Лялі Ратушної звинувачує колишню бухгалтерку в махінаціях photo_camera 15:14 На Калинівщині перекинувся легковик. Загинула 20-річна пасажирка
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up