Було весільне гільце і коровай. Попрощалися з адміністраторкою «Нейромеду» Катериною Гулою

Було весільне гільце і коровай. Попрощалися з адміністраторкою «Нейромеду» Катериною Гулою
  • У селі Жигалівка Хмільницького району в неділю, 17 липня, попрощалися із 24-річною Катериною Гулою. Дівчина була адміністратором клініки «Нейромед» і загинула 14 липня внаслідок ракетного удару по Вінниці. 

Катерина Гула працювала адміністратором діагностичного центру «Нейромед». Вранці 14 липня вона заступила на чергування. О 10.45 росія обстріляла Вінницю. Клініка згоріла вщент. Катерина під час удару намагалася вибратися з завалів, та потрапила у вогняну пастку, з якої вибратись не вдалося.

«Їй тепер назавжди 24»

«Не стало моєї Катрусі. Їй тепер назавжди 24… Моє янголятко», — так про смерть двоюрідної сестри написав відомий журналіст Юрій Гула.

Відео дня

Попрощалися з загиблою Катериною Гулою 17 липня, пише видання Калинівка Сіty У її рідну Жигалівку прийшли сотні людей із кількох сіл. З Вінниці приїхали рідні, друзі, колеги. У загиблої залишилися мати та брат Богдан, який нині захищає Україну. Боєць на кілька днів приїхав у відпустку, аби востаннє побути біля сестри.

Провели Катю Гулу з весільним гільцем. Фото: Калинівка Сіty

Катю в останню дорогу проводжали, як наречену: було гільце, прикрашене кольоровими стрічками, коровай, образ Богородиці. Була ще й весільна сукня, але у закритій труні — опіки тіла дівчини склали 98%.

Брат і мати прощаються з Катрусею. Фото: Калинівка Сіty

Смерть дівчини стала трагедією для її рідних та близьких, друзів та колег, односельчан. Однокласниці розповіли, що Катя була життєрадісною дівчиною, доброю людиною, завжди посміхалася, ніколи не тримала зла, гарно вчилася.

«Це була така дитина, якій не можна було зробити зауваження, бо не було за що. Гарно вчилася, слухняна, привітна, толерантна. Дуже боляче, що Каті не стало», — розповів колишній директор школи Іван Миколюк.

Катя передчувала недобре

Двоюрідній сестричці загиблої, Ользі Мовчан, журналістка «20 хвилин» зателефонувала в суботу, 16 липня. Дівчина не могла говорити — родина готувалася до похорону.

Сьогодні Ольга зі сльозами розповіла, що загибла була їй як рідна: виросли разом, Катя була у неї дружкою на весіллі, бавила її маленьку донечку Соню.

Сестри Ольга і Катерина

— Катя була веселою, доброю, щирою, — говорить сестра Ольга. — Ми назавжди її запам'ятаємо усміхненою. Дуже болить, дуже...

Дівчина розказала, що її сестра рік тому влаштувалася адміністратором в «Нейромед», зняла квартиру на Вишеньці. Катя часто їздила в рідне село, підтримувала рідних, допомагала бабусі і матері. Допомагала і брату Богдану, який нині на передовій. Останнім часом всім казала, що дуже втомилася, мріє про відпустку.

— Перед загибеллю Катруся подзвонила бабці, сказала, що приїде на вихідних, питала, що їй привезти, — плаче Оля.— Якраз на цих вихідних її і поховали...

Сестра каже, що хоч обоє мешкають в Вінниці, та останнім часом не було нагоди зустрітися. Раніше Оля з маленькою донечкою часто приходили до діагностичного центру, щоб малеча погралася «в доганялки» з тіткою Катериною на площі.

— В мене дивне передчуття було, навіть важко передати. Напевно тому не зустрічалися і навіть не дзвонили одна одній, — говорить родичка загиблої. — Передчувала недобре і сама Катя. За три дні до ракетного удару їй наснилося, що вилетіли всі зуби. Про це сказала мамі. Та відповіла, що немає їй чого турбуватися, молода ще…

Загинула в вогні

Напередодні трагічної події Оля Мовчан приїхала з малечею у рідну Жигалівку. З рідними зустрітися, заодно і Катрусю побачити, бо ж та теж збиралася в село. Біля 11-ї години 14 липня  подзвонив її чоловік і повідомив, що в районі Будинку побуту був приліт.

Діагностичний центр, у якому працювала Катерина, згорів вщент

— Ми одразу подзвонили Катрусі, проте її телефон вже був поза зоною, — говорить двоюрідна сестра. — На автівці односельчанина ми, разом з мамою Каті, почали їздити по лікарнях, в надії знайти її пораненою. Коли втомилися від пошуків, вирішили поїхати до Будинку побуту, може там щось підкажуть. О годині 16-17 нам подзвонили з моргу і сказали, що сестра згоріла заживо, намагаючись вибратись із завалів клініки…

Родичка загиблої говорить, що Катя Гула ще з однією адміністраторкою після удару впали під стіл. Стіна між клінікою і Будинком побуту обвалилася, і ту дівчину хтось витягнув з завалів. Катерина ж, намагаючись вибратися на вулицю, загинула між автівками, коли ті зривалися і горіли.  Ідентифікували дівчину за ДНК-тестом. Тіло її так і не показали рідним. 

Катерині було 24 роки

Внаслідок російського ракетного удару по Вінниці 14 липня, нагадаємо, загинули дві співробітниці медичного центру «Нейромед»: адміністратор Катерина Гула і менеджер Тетяна Харченко.  Постраждали дитячий невролог Павло Ковальчук та невролог Наталія Фальштинська — за життя медиків досі борються лікарі.
 

Читайте також:

«Реготуха, на якій трималося все». Леся Ващук разом з подругою загинули від ракетного удару

«Людина з великим серцем». Розповідь друзів про Вову Даценка-Бороду, який загинув під час ракетної атаки

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Читач48

    война достанет везде и не только на фронте
  • Богдан Хмель

    Треба було йти в укриття

    Юлія Мовчан reply Богдан Хмель

    Вона не могла піти в укриття, бо там була дитина на мрт, а такий процес не зупиняється!!
  • Людмила Бобришева

    Немає слів

keyboard_arrow_up