«Реготуха, на якій трималося все». Леся Ващук разом з подругою загинули від ракетного удару

«Реготуха, на якій трималося все». Леся Ващук разом з подругою загинули від ракетного удару
  • Подруги Леся Ващук та Світлана Чешківська загинули, коли поверталися з похорон.
  • Рідні і близькі люди розповіли про маму двох діток, свою «золотокосу Лесю, яку обожнювали всі».

Внаслідок ракетного удару рашистами по Вінниці загинули подруги Леся Ващук та Світлана Чешківська. Родичі їх спершу шукали, вони вважалися безвісти зниклими, але потім з'ясувалося, що на жаль, загинули.

Жінки загинули, коли виходили з храму Георгія Побідоносця, що за Будинком офіцерів. Там вони були на відспівуванні небіжчиці — матері їх колеги...

Подруги Леся Ващук та Світлана Чешківська

Вінничанка Світлана Буланюк, яка нині мешкає в Америці, розповіла журналісту «20 хвилин», як вона дізналася про загибель подруги своєї життєрадісної подруги, мами двох дітей Лесі Ващук. 

Відео дня

— Коли відкрила стрічку новин 14 липня, я не могла повірити — мою найдорожчу Вінницю показували всюди, — розповідає Світлана. — Телефонувала всім, найдорожча моя подруга і кума Леся не відповідала… Написавши її доньці, я дізналася, що мама зникла, а тато поїхав її шукати. Але мама була ТАМ. Неймовірна втрата для всіх. Мама загинула, залишилось двоє діток. 

Леся Ващук з родиною

— Клята війна забрала найкращу маму, дружину, доньку, сестру, подругу, — продовжує подруга з Америки. — Саме такою була Леся Ващук. З жагою до життя, величезним добрим серцем, щирою посмішкою. Реготуха, на якій трималося все. Для мене вона була не просто подруга, була, наче моя сестра, ми з нею пройшли багато. Я ніколи не перестану любити її, я не можу прийняти її смерть. Загинула і Світлана, вони були нерозлучними подругами. Завжди разом. Разом і відправились на небо. Молюсь за вас, дівчата, молюсь за ваших дітей і родини. Дай, Господи, їм сили пережити такі важкі втрати.

Вінничанка Анна Ткачук говорить, що подружки працювали в ТЦ, який знаходиться поруч з місцем удару ворожими ракетами.

— На жаль. Величезна біда. Дві веселі, молоді дівчини. Як я любила у них купувати нижню білизну, я досі пам’ятаю усі наші жарти, — говорить Анна. — Це були не покупки, а настрій на цілий день. Сьогодні ТЦ «4 сезони» не буде вже таким без цих дівчат. Вічна пам’ять. Співчуваю рідним, особливо батькам та діткам.

— Знайома була з Лесею особисто, — говорить Наталія Шолом. — Така світла, щира, відкрита, вродлива, з почуттям гумору, молода... Невимовний біль та сльози, які я не можу зупинити. До останнього не хотіла вірити, що її вже немає. Це жахливо. Світла пам'ять та царство небесне дівчатам. А рідним сили пережити цю непоправну втрату.

Подруги вважалися безвісти зниклими. Їх тіла ідентифікували за ДНК-тестами. Світлана була сестрою Лесиного чоловіка. 

Подруги вважалися безвісти зниклими. Їх тіла ідентифікували за ДНК-тестами. Світлана була сестрою Лесиного чоловіка. 17 липня відбулися два похорони в одній родині.

З Лесею Ващук прощалися в Вінниці. Світлану Чешківську поховали у рідному селі її мами Ольги Федорович, яка повернулася жити з міста у Дружелюбівку.

У Вінниці, нагадаємо, 14 липня, під час повітряної тривоги три російські ракети вдарили у центрі міста, по Будинку офіцерів та на парковку, що поруч. Сильно постраждав Будинок побуту, розміщений на тій же площі. Загалом пошкоджено близько 50 будівель. У багатьох будинків вибило вікна, зокрема і у пологовому будинку, який знаходиться у цьому районі міста.  Будинок офіцерів реконструкції не підлягає, і його будуть зносити.

Вже загинуло 24 людини. Голова Вінницької ОДА вранці, 16 липня, повідомив про те, що жінка, яка отримала 85% опіків і перебувала у лікарні теж не вижила. Одразу ж на місці полягли 20 дорослих і троє дітей. 
 

Читайте також:

Людина з великим серцем. Розповідь друзів про Вову Даценка-Бороду, який загинув під час ракетної атаки

На місці хребта — діра. Очевидці розповідають, якими були перші хвилини після ракетного удару

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (171)
  • Татьяна Ботвина

    Царство Небесне 🙏🙏🙏
  • Галина Просяник

    Вічна пам'ять. Царство небесне. Співчуття рідним.
  • Антонина Жиловская

    Вічна пам'ять. Царство небесне🙏🙏🙏
  • Валентина Непийвода

    Вічна пам‘ять. Царство небесне загибли.

keyboard_arrow_up