Бійці зможуть отримувати офіцерські звання без вищої військової освіти, проте є нюанс

Бійці зможуть отримувати офіцерські звання без вищої військової освіти, проте є нюанс
  • Верховна Рада дозволила бійцям отримувати офіцерські звання без вищої військової освіти. За умови щонайменше пів року бойового досвіду і відсутності непогашених дисциплінарних стягнень.

Про це повідомила Верховна Рада України на офіційному сайті.

Рада ухвалила закон № 8339, який на час воєнного стану дозволяє військовослужбовцям без спеціальної вищої освіти отримувати офіцерські звання. Це означає, що тепер закон дозволяє під час воєнного стану призначати осіб сержантського і старшинського складу без вищої освіти, але які мають досвід бойових дій не менше пів року, на молодші офіцерські посади з присвоєнням офіцерського звання. Особа, яка претендує на офіцерське звання, не повинна мати непогашених дисциплінарних стягнень.

Бійці зможуть отримувати офіцерські звання без вищої військової освіти, проте є нюанс - фото 521545

Відео дня

Зміни до статті 20 закону України «Про військовий обов'язок і військову службу» щодо комплектування Збройних сил України посадовими особами офіцерського складу на особливий період підтримали 283 нардепи.

Раніше для отримання первинного офіцерського звання необхідно було вивчитись у військовому закладі вищої освіти або військовому навчальному підрозділі вишу.

Нам є ким пишатися і за що боротися! Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися!

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

Залишатися непомітними для противника: розвідник «Білка» про війну та перемогу

Війна очима військових: нацгвардієць «Кувшин» бачив, як висаджується російський десант

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up