Більшість українців не проти продовження карантину до літа. Соціологічне опитування

Більшість українців не проти продовження карантину до літа. Соціологічне опитування
  • Лише 23% українців виступили проти продовження карантину до червня, але 61% вже відчув погіршення матеріального становища на своїй сім'ї. 
  • Соціологи промоніторили суспільний настрій українців на карантині.

Опитували українців 10 - 12 квітня вибірково обдзвонюючи по телефону. Вибірка склала 2 000 респондентів з різних регіонів України. Настрої фіксувала соціологічна група «Рейтинг».

Згідно з опитуванням, 60% українців вважають, що економічне становище України у найближчі півроку погіршиться.

Відео дня

Більшість (61%)  вже це погіршення економічного становища у власній сім'ї.

Більша частина опитаних заявили, що обмежили вихід з дому у зв’язку з карантином. Третина зазначили, що дотримують лише часткових обмежень. Кожен десятий зазначив, що не дотримується карантину. 

61% опитаних вважають запроваджені владою заходи щодо боротьби з коронавірусом оптимальними, 17% кажуть, що вони занадто м’які.

Водночас думки, щодо ефективності запровадження карантину розділились.

Але 70% схвально ставляться до можливого рішення щодо продовження карантину у разі, якщо ситуація загостриться, до червня цього року. 23% – проти продовження карантину.

85% українців не збираються йти на Великдень до церкви. 64% опитаних планує дивитись онлайн-трансляцію Богослужінь.

Дві третини опитаних покладають відповідальність на запровадження карантинних заходів на час Великодніх святна місцеву владу. Лише 11% вважають, що посиленням обмежень мають займатися представники церков.

 

Читайте також:

Як ви будете святкувати Великдень в умовах карантину? Опитування

Тренування вдома: 22 сервіси та YouTube-канали для занять спортом на карантині

Вінницький нотаріус подає у суд на активіста через звинувачення в «сірих» схемах

Два гектари за 500 гривень. Активіст показав, як у Вінниці почали скуповувати землю

«Вона по 100 разів викликає швидку», — медики про пацієнтку з дитиною, яка лікує пневмонію вдома

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (19)
  • Tatiana Timofeeva

    Може достатньо виставляти маячню,шановна редакціє?
  • Don Sergii

    То якiсь пiдораси😨✡️😨, хероi режиму гройсмана-порошенко🐓✡️🐓, напиздила пiд час майдану, а тепер ше шось шебечуть🐓🐓🐓

    Алла Коваль reply Don Sergii

    Don Sergii
  • Олександр Зелений

    Це такий карантин...
  • Наталья Артемчук

    Згодна з Ірою,ше сюди добавити заробітчан шо попривозили"торби грошей і купу вошей",їм можна і є за шо сидіти,а як я одна працювала на 2 роботах ,шоб звести кінці з кінцями,а тепер лише підраховую як ростуть заборгованості,то мені робиться дурно і таких як я,точно 70проц.,шо є карантин шо нема як подивишся....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних свят 19:43 На Вінниччині три медзаклади надають безкоштовну допомогу передчасно народженим немовлятам 18:07 Дванадцять класів та три роки профільної освіти: як зміниться навчання у вінницьких школах 17:46 Додому «на щиті» повертається Андрій Коценко, який понад рік вважався безвісти зниклим Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 17:44 Моделі морських дронів і корвету «Вінниця». Фінішував чемпіонат з судномодельного спорту photo_camera 16:33 Через низький рівень вакцинації на Вінниччині зростає кількість хворих на кашлюк 15:50 Найцікавіші відео про Вінницю. Яким наше місто бачать у різних популярних проєктах? play_circle_filled 15:24 До лав Небесного війська приєднався Геннадій Шуліков з Вінниччини 14:12 Уродженця Вінниччини генерала Олександра Яковця призначили головою Адміністрації Держспецтрансслужби 12:42 Наркозбувачка з Вінниці знову попалась на зберіганні наркотиків у великих розмірах photo_camera 11:47 Вінниця в Instagram. Кращі фото за тиждень, що минає photo_camera 11:23 Під час масованої ракетної атаки ворог серйозно пошкодив обладнання на чотирьох ТЕС 10:21 В останню земну путь вінничани проводжатимуть Костянтина Шушкова 09:07 Сьогодні відзначають Всесвітній день ветеринара. Історія, заборони та прикмети 27 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up