Антикризова підтримка у Вінниці: дають гроші на медицину, бізнес та виплати пенсіонерам

Антикризова підтримка у Вінниці: дають гроші на медицину, бізнес та виплати пенсіонерам
  • Депутати вінницької міськради ухвалили зміни до бюджету міста на 2020 рік. 
  • Так, 24 мільйона гривень виділяють на муніципальні доплати вінничанам. А 19 мільйонів — на закупівлю захисту для медиків та ліків. 
  • Плюс, заклали фінансування на один з напрямків підтримки бізнесу, якому мерія буде платити за нові робочі місця

На сесії міськради 26 червня ухвалили декілька рішень про фінансування заходів антикризової програми підтримки «Вінничани важливі».

Директорка департаменту фінансів Наталія Луценко розповіла, що ухваленими змінами на сесії міськради спрямовують 24 мільйонів гривень на виплату муніципальних доплат. Їх отримають пенсіонери, що мають до 2000 гривень пенсії; люди, які опікуються дітьми з інвалідністю. 

А заступниця директора департаменту соцполітики Наталія Паламарчук розказала, що близько 9000 вінничан вже оформили цю допомогу і зможуть отримати перші виплати вже у липні. Попередньо рахували, що право на муніципальну доплату мають 14 тисяч жителів міста.

Відео дня

— Доплату отримають всі, хто має на це право. Той, хто в червні вже написав заяву — почне отримувати доплати з липня. Хто в липні напише заяву — у серпні отримає виплати за два місяці: за липень і серпень. Ніхто не буде поза увагою, — говорив міський голова Сергій Моргунов.

Повністю про нові виплати за цим посиланням, перелік документів — ось тут.

Медзаклади Вінниці отримали від міськради майже 19 мільйонів гривень. Ці кошти витратять на створення тримісячного резерву по засобах захисту, медикамента та дезінфікуючих засобах.

«Це є наступним етапом з підготовки до другої хвилі пандемії коронавірусу, яка очікується восени. Для формування цього резерву передбачено забезпечити для міських закладів охорони здоров’я  близько 14 тисяч костюмів біозахисту, 10 тисяч ізоляційних халатів, 21 тисяча респіраторів, 65 тисяч медичних масок, 98 тисяч рукавичок, 26 тисяч бахіл, 14 кубометрів деззасобів», — повідомляють на сайті міськради.

А ще близько двох мільйонів виділили на надбавки медикам, які працюють з «ковідними» хворими. Такі надбавки є ініціативою міської влади та діє з березня цього року.

— В червні надбавку отримає 196 лікарів (5000 грн на руки), 317 медичних сестер (3000 гривень), 195 медичного персоналу (1500 гривень), — зазначив міський голова Сергій Моргунов.

Один з заходів Антикризової програми є й допомога бізнесу. Своїм сьогоднішнім рішенням депутати заклали 3,8 мільйона гривень для часткової компенсації за створення нових робочих місць — за кожне нове місце підприємець буде отримати 1039 гривень. Про карантинну підтримку бізнеса читайте в цьому матеріалі: Бізнес, не хвилюйся! Чому досі не нарахували пільги по єдиному податку

Програму підтримки «Вінничани важливі», нагадаємо, створили через кризу, яку спричинив карантин: бізнес отримає пільги на місцевому рівні; медицина — фінансування для закупівлі засобів захисту; а вінничани, які цього найбільше потребують, до 500 гривень щомісячної доплати.

 

 

Читайте також:

Розбудова Вінниці. Понад 50 мільйонів виділяють на будівництво та ремонт у місті

На Вінниччині за добу виявили 35 хворих коронавірусом: цифри по районах

Переїзд вінницьких медиків «швидкої» на Арабея може розтягнутися на місяці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Елена Савченко

    Довідково- аналітичний портал створено за підтримки небайдужих людей. Ми цінуємо ваш час, тому зібрали все найнеобхідніше в одному місці. Актуальна інформація для вас та вашого бізнесу https://spravka.site/ua/vishgorod/finansovaya-studiya-7

  • Lyudmila Lavrenchuk

    Буде з чого красти
  • Валера Антонюк

    І вкрадуть половину або більще

    Yaroslav Yashchuk reply Валера Антонюк

    Валера Антонюк не вкрадуть, а освоять.
  • Дмитро

    Молодці! Приємно читати, що влада починає працювати для людей...Дійсно приємно! І підтримка бізнесу розумна ініціатива, а то все закрити, всім сидіти вдома!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up