У червні почнуть оформлювати муніципальні виплати. Дадуть до 500 гривень

У червні почнуть оформлювати муніципальні виплати. Дадуть до 500 гривень
  • З наступного тижня до «Прозорих офісів» почнуть викликати вінничан, які мають право на муніципальну доплату. 
  • За попередніми розрахунками, понад 14 тисяч вінничан зможуть щомісяця отримувати від міста по 300 гривень.
  • У департаменті соцполітики розповіли як записатися на прийом та які є нюанси в оформленні цієї грошової допомоги.

З липня вінничани почнуть отримувати муніципальну доплату. Її середній розмір становитиме 300 гривень і виплачуватимуть щомісяця — з липня і до кінця року. Така допомога виплачуватиметься жителям Вінниці та Десни та є одним з заходів антикризової підтримки громади, яку ухвалили на сесії міськради 22 травня.

Керівниця департаменту міської соцполітики Валентина Войткова зазначила, що муніципальну допомогу отримають непрацюючі пенсіонери з пенсією до 2000 гривень; непрацюючі вінничани, які отримують державну соцдопомогу і не мають права на пенсію та особи з інвалідністю (у т.ч. з інвалідністю з дитинства); люди, які доглядають за тяжкохворими дітьми.

— Їхня виплата буде розрахована як різниця між сумою 2100 гривень і виплатою, яку вони отримують від держави в розмірі до 2000 гривень. Але ця муніципальна допомога не може бути меншою за 100 гривень, — сказала Валентина Войткова.

Відео дня

Для прикладу, якщо в людини пенсія 1700 гривень, то вона отримає 400 гривень доплати (2100-1700). Якщо державна допомога є навіть на 1 гривню більшою за 2000 гривень, то муніципальна доплата в такому випадку не виходить (2100-2001=99 грн).

Проте, для певних категорій встановлена фіксована муніципальна допомога. Щомісяця по 500 гривень, незалежно від рівня доходу чи інших соцвиплат, зможуть отримати люди, які виховують дітей з інвалідністю віком до 18 років підгрупи «А».

— З початку червня працівники департаменту соцполітики почнуть дзвонити людям, яким передбачено доплату. Їм розкажуть, в який день та час потрібно прийти до «Прозорого офісу», щоб оформити допомогу. При собі потрібно мати увесь перелік документів, — каже директорка департаменту соцполітики Валентина Войткова. — З кожною людиною будемо обговорювати цю виплату, оскільки вона входить до сукупного доходу і може вплинути на розмір субсидії. Також будемо впроваджувати мобільне робоче місце, щоб люди, яким самостійно важко пересуватися, отримали муніципальну доплату.

Додаткові роз’яснення можна отримати за телефонами: (0432) 50-83-88 (Управління соцзахисту «Вишенька»), (0432) 50-86-70 (ЦНАП «Замостя» та «Старе місто»).

Перелік документів та інші нюанси оформлення допомоги є в цьому матеріалі.

 

Читайте також:

Бізнесу — антикризова підтримка. Які податки зменшать, а які скасують у Вінниці?

Скандал з «копами» та продаж підвалів. Через що сперечалися депутати Вінницької міськради

Гроші з бюджету Вінниці дають на ліки, операції та навіть оплату комуналки

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Алеся Пирожкова

    А дійсно, ті, що живуть у Вінницькій обл., що не такі самі люди, які також потребують допомогу, що за розділення???
  • Алексей Степанчук

    Гуд
  • Ольга Петренко-Кравчук

    "Керівниця департаменту міської соцполітики Валентина Войткова зазначила, що муніципальну допомогу отримають... непрацюючі вінничани, які отримують державну соцдопомогу і не мають права на пенсію."...Рішення  СУПЕР !!! А чи потрібно було працювати 30років і більше,відраховувати всі роки податки і отримати 2100грн пенсії,коли такі ж самі кошти можна отримувати І НЕ МАЮЧИ ПРАВА НА ПЕНСІЮ!
  • Светлана Кот

    А вінницька обл.це вже не люди , і їм добре жеветься з інвалідністю і 1500грн пенсії це жах , коли небудь цей дурдом закінчиться?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up