То виділяли кошти чи ні? Отримали відповідь від міської ради щодо ремонту 8-го ліцею

То виділяли кошти чи ні? Отримали відповідь від міської ради щодо ремонту 8-го ліцею
  • Корпус початкової школи 8-го ліцею постраждав внаслідок ракетного удару 14 липня 2022 року.
  • Проте відтоді там не було проведено жодних ремонтніх робіт, але у звітності згадується про виділення коштів на капітальний ремонт.
  • Отримали відповідь від міської ради з цього питання.

Раніше, ще влітку 2023 року писали про те, що вже рік не ремонтують ліцей №8, який постраждав унаслідок ракетного обстрілу 14 липня 2022 року, а вже взимку 2024 року довідались, що ремонтні роботи досі й не почались.

З відповідей, які отримувала редакція та мама однієї учениць цього навчального закладу знаємо, що було проведено огляд постраждалої будівлі, і підставі результатів та рекомендацій експертної комісії департамент капітального будівництва Вінницької міської ради розробив проектно-кошторисну документацію з відновлення та капітального ремонту об'єкта. Проект ремонту ліцею подали на виділення коштів з фонду ліквідації наслідків збройної агресії (Постанова КМУ №118 від 10.02.2023 року «Про затвердження Порядку використання коштів фонду ліквідації наслідків збройної агресії») та Програму відновлення України за сприяння Європейського інвестиційного банку. 

Відео дня

Однак, і по сьогодні ні один з фондів ще не виділив кошти.

Проте, у процесі дослідження теми натрапили на новину, опубліковану 27 січня 2023 року на сайті міської ради: «за рахунок коштів резервного фонду здійснили капітальний ремонт будівель закладів освіти, які зазнали руйнувань внаслідок ракетного удару: КЗ «Вінницький ліцей №8» та «Дошкільний навчальний заклад №27 ВМР». Також відремонтували приміщення Вінницького відділу ДРАЦС з укриттям та дві квартири у будинку на вул. І. Бевза, 2».

Тож можемо побачити, що кошти все ж виділялись і навіть здійснювався якийсь капітальний ремонт.

Тому тоді ми звернулися до міської ради, щоб дізнатись чи справді виділяли кошти і якщо так, то які роботи зробились.

Відповідь міської ради

 

Таким чином дізнались, що справді в період 2022-2023 року, було виділено 479,272 тис. грн. Ці кошти, як ми розуміємо з відповіді, пішли на заходи з енергозбереження з елементами ліквідації наслідків обстрілу. З цієї ж суми було виготовлено ту саму проєктно-кошторисну документацію та отримано експертний звіт по об'єкту.

Додатково нам також повідомили, що у 2024 р. планують виділити близько 27-ми мільйонів грн. на проведення будівельних робіт з капітального ремонту. І по цій сумі можемо припустити, що все ж почнуться більш серйозні ремонтні роботи з відновлення корпусу початкової школи.


Читайте також:

Впізнають і просять розрубати тушку. Дізналися в Ірини Пруднікової про її участь у «Майстер Шеф»

В Прибузькому лісництві вирізають 2.4 гектари лісу. Навіщо і чи це законно?

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Олександр

    Яку ліквідацію.все що можна зробили вчителі.де ділись 479 тисяч?
  • Олег Корнейчук

    Гроші розрили школу задають потім комісія визнає її аварійной і могрунов шось там построє тц
  • Володимир

    Схоже хтось у школі прогулював математику
  • Володимир

    27 763 394 мільйони грн.?😳

keyboard_arrow_up