Стало відомо, коли в Україні розпочнеться навчальний рік

Стало відомо, коли в Україні розпочнеться навчальний рік
  • Навчальний рік в Україні розпочнеться традиційно в День знань 1 вересня і триватиме до 30 червня 2023 року.

Про це заявив міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет, повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу міністерства.

Міністр під час селекторної наради щодо готовності навчальних закладів до нового навчального року в умовах воєнного стану розповів про структуру освітнього процесу.

За його словами, відповідно до Постанови КМУ "Про початок навчального року під час дії правового режиму воєнного стану в Україні", освітній процес у 2022/2023 навчальному році розпочнеться 1 вересня у День знань і триватиме до 30 червня 2023 року.

Відео дня

Шкарлет також підкреслив, що наступний навчальний рік може зайняти більше, або менше 175 днів. Навчальний заклад буде самостійно визначати тривалість і структуру навчального року. Тривалість навчального тижня, занять та відпочинку визначатиме педагогічна рада кожного навчального закладу.

Нагадаємо, у Міністерстві освіти і науки надали рекомендації щодо організації нового навчального року в закладах професійної освіти, у тому числі — почати його 1 вересня. За рішенням Міносвіти, в новому навчальному році ПТУ мають працювати в очному форматі, але за умов наявності укриттів.

У Вінниці готуються до відкриття шкіл з 1 вересня: в закладах ремонтують укриття, в яких перебуватимуть діти з вчителями під час тривог.  Однак наше опитування показало, що більшість вінничан не пустять своїх дітей до шкіл та виступають за дистанційку, поки триває війна з росією.

Опитування

А ви за чи проти навчання за партами у школах?

 

Читайте також:

Повернення за парти з 1 вересня. Дізналися про готовність укриттів у вінницьких школах

«За їхній стан відповідає місцева влада»: чи стали укриття нашого міста більш безпечними?

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Читач

    Чекайте, ще побачите хурму,ківі,гранат по 150 грн, апельсин по 60. На цьому фоні люди швидко розкуплять місцеві яблука і після нового року лишимося з однією пшеницею.
  • Читач

    В дворах шкіл прифронтових регіонів будуть ставити техніку. Діти поруч в підвалі їм потрібні для того, щоб... (Навіть не писатиму, це страшно). Вінниця поки далеко, але РОБІТЬ ВИСНОВКИ

keyboard_arrow_up