П’ятирічна Вероніка граючи вивчила англійську

П’ятирічна Вероніка граючи вивчила англійську
Мама дівчинки Діана Волопас вичитала в інтернеті, що найбільш ефективний вік для вивчення іноземної мови - від 3 до 10 років. Наполеглива матуся почала шукати методики та поради, серед яких найбільше сподобався ігровий метод. І, озброївшись підручником для себе та ляльками для Вероніки, мама почала заняття.

Перші хибні кроки

- Спочатку я промовляла їй назви предметів та показувала картинки, а вона вперто мовчала, - каже Діана. – Мене це дратувало, я вимагала від неї відповіді. На цьому ледь все не скінчилося. Ситуацію змінила подруга - дитячий психолог, яка сама сидить у декреті з дитиною.

За словами дитячого психолога Марії Верешко, не можна тиснути на дитину, не можна вимагати результатів. Дитині просто має бути весело. У дітей є період мовчання, коли вони уже все розуміють, але ще не хочуть говорити. Якщо батьки тиснуть на дитину, вона зовсім не буде з ними займатися, а згадка про цей тиск буде викликати у неї страх .

Відео дня
dir="ltr"> - Якщо ви вже зробили таку помилку - не впадайте у відчай, - радить психолог. – Просто грайте з дитиною, і, коли вона забуде про неприємність, починайте поступово вводити у гру іншомовні слова.

 

Перші досягнення

Ігри відновилися, але не так інтенсивно. Мама тепер просто грала та у грі замінювала знайомі слова на іншомовні. Далі вона почала показувати дочці мультики англійською та в процесі перегляду переводила зміст для неї.

- Через три місяці занять у нас був перший результат, - каже Діана. – Ми дивилися мультик, і я саме різала салат та перекладала. Але, мабуть, через неуважність я зробила помилку у перекладі і дочка мене одразу виправила. Я не можу передати, як ми чекали тата з роботи, щоб поділитися радістю. А ввечері всі разом тортом відсвяткували цей день.

За словами психолога, така поведінка мами, коли вона не сварить за помилки, а тільки хвалить за досягнення, найбільше мотивує дитину для вивчення будь-якого матеріалу.

 

Коли починати вивчати

 

Психолог радить, що готовність дитини до вивчення іноземної мови можна визначити так. Перше - дитина повинна добре і правильно розмовляти рідною мовою та коректно і чітко вимовляти всі звуки. Друге - словниковий запас повинен бути достатнім, адже все навчання у віці від трьох років побудоване на поняттях рідної мови. Інакше у дитини виникнуть серйозні проблеми при вивченні мови. Тому, якщо батьки не можуть визначити сформованість мови, варто звернутися до логопеда.

- Починайте вивчення тоді, коли ваше чадо зможе сконцентруватися бодай на кілька хвилин, - говорить психолог. -  Вивчення англійської мови для дітей до трьох років може бути малоефективним. Діітки в цьому віці освоюють матеріал повільно, їх дії скоріше спонтанні, ніж осмислені. Вони непосидючі і неуважні.

 

Як почати вивчати англійську?

 

- Для ігрового вивчення мови потрібно підібрати різні ігри, але такі, що підходять по темпераменту та подобаються дитині, - пояснює психолог. - Ігри краще використовувати різні, в тому числі і рухливі. Наприклад, проведіть вранці англійську зарядку - крокуйте, стрибайте, повзайте, присідайте і кожну дію озвучуйте англійською мовою, щоб у малюка виникала стійка асоціація. Діточок захоплюють ігри з м'ячем, і ви можете ставити елементарні питання під час гри, або знайомити дитину з одниною та множиною слів. Ви кидаєте м'яч зі словом в однині (кішка, собака, крокодил), а дитина кидає його назад, називаючи слово у множині. Також можна назвати тварину рідною мовою, а дитина повинна буде назвати її англійською.

 

Не перегружайте дитину

 

За словами психолога, є певні обмеження, чого робити не можна, коли ви вивчаєте англійську з дитиною. Перше - не можна вимагати від неї результатів чи правильних відповідей. Якщо не відповідає, промовте слово за неї. Друге - не потрібно заставляти вчити алфавіт та букви. Можна показати їх, але не наполягати на вивченні - це лише заплутає дитину.

Є ще одна порада для батьків, - каже психолог. - Не перевантажуйте маленьку людину, займайтеся лише кілька разів на тиждень. І кожен раз  з ваших уроків робіть свято. Тоді ваш розумник буде чекати уроку та старатися, щоб порадувати себе і вас.

 

Вивчили і будемо вчитися далі

- Зараз я вирішила навчити Вероніку писати та читати рідною мовою, адже їй скоро до школи, - каже Діана. – У неї вже є перші успіхи та перші приводи для сімейних свят. Англійською вона зараз спілкується на гарному розмовному рівні і кожного дня вивчає нові слова. Думаю, що у неї з’явилася впевненість у собі. Адже, коли Вероніка починає говорити зі мною англійською, навіть знайомі дивуються. Їй подобається бути розумницею. Іще моя подруга, та що живе в Канаді, постійно спілкується з нею по скайпу англійською. Це також Веронічці дуже допомагає.


 

Лариса Олексієнко

викладач англійської і польської мови:

Це чудовий досвід. У більш старшому, шкільному віці вивчення мови пов’язане з граматикою. А коли дитині три роки, у грі, на слух, за допомогою рухів, предметів, мультиків, і головне - без граматичних правил, без вивчення закінчень, дитина сприймає чужу мову, як рідну, вивчаючи її цілими реченнями.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up